Girona, capital mundial de l’street art durant deu dies

El festival d’art urbà i pensament Milestone Project celebra al Centre Cultural de la Mercè la seva 3ª edició, del 9 al 21 de juny

El festival d’art urbà i pensament Milestone Project Girona celebrarà del 9 al 21 de juny al Centre Cultural de la Mercè la seva tercera edició, sota el lema “Pensar i pintar la ciutat de Girona”. La ciutat acollirà durant aquests 13 dies accions pictòriques de gran format i de format mòbil, a càrrec dels millors artistes gràfics d’Street Art del moment, així com tallers, exposicions i una conferència amb quatre pensadors de renom. Nascut el 2012 amb una clara vocació contracultural, la cita ja ha esdevingut un dels festivals d’Art Urbà internacionals amb una de les millors programacions de l’actualitat.

Les principal proposta de l’apartat Art Urbà vol, un any més, transformar visualment espais en desús de Girona en llocs de trobada i referència. En aquesta edició, un enorme collage work-in-progress convocarà 11 artistes internacionals, fent de Girona la capital mundial de l’Street Art. Fins al 21 de juny es podran veure pels carrer de la ciutat les obres del francès Delphine Delas, del suec Akay, dels estatunidencs Brad Downey i Momo, de l’espanyol Sam3, de l’alemany Boris Hoppek, dels italians Cyop&Kaf i 108 i del duet ucranià Interseni Kazki.

Enguany s’afegeixen a aquest apartat d’Art Urbà tres noves seccions: una exposició d’art al Centre Cultural de la Mercè amb treballs “de galeria” d’alguns dels millors artistes de l’escena contemporània internacional, com ara Blu, Erica il Cane, Sam3 i Vhils; una secció d’acció de carrer amb especial èmfasi en les instal·lacions mòbils (de la mà de Brad Downey & Akay i Boris Hoppek), i quatre tallers amb alguns dels artistes convidats.

El Pensament es desenvoluparà mitjançant una única conferència, titulada “Creativitat i Neurociència”, a càrrec de Manuel Villar Pujol, Ignacio Castro Rey, Oriol Leira i Daniel Inglada- el divendres 13 de juny al Centre Cultural de la Mercè (18h). Tots quatre reflexionaran sobre les possibles conseqüències que tindria l’aplicació dels últims descobriments de la neurociència més enllà de la creació, en àmbits com la moral, l’educació, l’economia i la política. En paral·lel, una exposició desenvoluparà el mateix tema, abordant els controvertits avançaments en aquest àmbit, i concretament, en l’estimulació de la creativitat de manera artificial.