Girona commemora el Tricentenari de Mallorca amb un recital de cançó

Serà a càrrec de la jove cantant mallorquina Victòria Quingles. Dissabte 25 de juliol a la Casa de Cultura

Amb l’objectiu de commemorar el Tricentenari de la Guerra de Successió a Mallorca, l’Ateneu d’Acció Cultural de Girona (ADAC) ha organitzat un acte sota el títol ‘Mallorca 1715 – 2015. Tricentenari d’una resistència’. Aquesta activitat es durà a terme a l’Auditori Josep Viader de la Casa de Cultura. L’entrada és lliure i l’aforament limitat. És un espai climatitzat.

L’eix central de l’acte serà l’actuació de la jove cantant mallorquina Victòria Quingles (Palma, 1993; vegeu el currículum que us adjuntem), que oferirà un recital de cançons catalanes, interpretades per ella mateixa a la veu i al piano. Entre el repertori previst hi ha cançons tradicionals i d’autors com Lluís Llach, Guillem d’Efak, Maria del Mar Bonet, Joan Manel Serrat o Sílvia Pérez Cruz, entre d’altres.

Després de l’actuació a Girona, Victòria Quingles oferirà tres concerts més a la Cerdanya: diumenge 26 a Font-romeu (a 2/4 de 6 de la tarda) i a Llívia (a les 8 del vespre), i dimarts 28 a Eina (a les 8 del vespre). L’acte de Girona també comptarà amb la introducció d’un historiador que farà una breu síntesi històrica sobre el desenvolupament i els efectes de la Guerra de Successió a Mallorca, així com la resistència cultural i lingü.stica que s’ha dut a terme al llarg dels darrers 300 anys.

Per cloure l’acte, tots els assistents seran convidats a un tast de vins mallorquins que, a la Casa de Cultura mateix, oferirà Sa Botigueta, que és un establiment gironíespecialitzat en els productes de les Illes Balears. Els vins que es podran tastar són gentilesa dels Cellers Ca Sa Padrina (Sencelles – DO Binissalem), Vins Can Majoral(Algaida – DO Pla i Llevant) i Vins Galmés i Ribot (Santa Margalida – Vi de la Terra Mallorca).

TÍTOL: Recital de cançó catalana a càrrec de Victòria Quingles 
DIA: Dissabte 25 de juliol de 2015 
HORA: A les 7 de la tarda
LLOC: Auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de Girona (Pl. de l’Hospital, 6)