Girona Jazz Project fa Puntí inaugurarà aquest diumenge el 14è Festival de Jazz de Girona

La formació ha adaptat més d'una desena de temes d'Adrià Puntí en una producció especialment creada per al certamen

La Girona Jazz Project inaugurarà el 14è Festival de Jazz de Girona amb un repertori format per peces d’Adrià Puntí. El concert se celebrarà diumenge 14 de setembre a la Sala de Cambra de l’Auditori de Girona a les 21h i donarà el tret de sortida a una nova edició del certamen, que s’estendrà fins al 27 de setembre i que comptarà amb actuacions tan destacades com les de Håkan Broström Quartet amb Joey Calderazzo & Jeff “Tain” Watts, Gabacho Maroconnection, David Mengual Slow Quartet i els Nu-Roots de David Pastor.

La Girona Jazz Project, especialitzada a dur al seu terreny les músiques de diversos creadors contemporanis, ha treballat ja els repertoris de músics com els saxofonistes Perico Sambeat, Bob Mintzer i Llibert Fortuny, així com el contrabaixista portuguès Zé Eduardo i el compositor argentí Guillermo Klein, amb qui va enregistrar El camino (2010), un projecte pel qual va ser escollida millor formació de jazz als premis Enderrock d’aquell any.

L’any passat, la GJP va participar al Festival de Jazz de Girona amb un homenatge a Charlie Parker -també presentat als festivals Jazz Terrassa i Jazzaldia de Donosti-, i enguany repeteix amb el cançoner d’Adrià Puntí, un altre músic genial i visionari, en aquest cas en el terreny del pop i del nostre país.

Sota el títol Girona Jazz Project fa Puntí, la formació gironina adapta algunes de les peces més emblemàtiques d’Adrià Puntí, com ‘Ull per ull’, ‘Viatge d’un savi vilatrista cap enlloc’, ‘Mmm quin fàstic veeecs, què bo’, ‘Muriel’ i ‘Coral·lí’, entre d’altres. Per primera vegada, la GJP actua sense director, amb material generat pels mateixos membres de la banda i amb música original de casa nostra.

Hores abans, a les 12h, la Girona Marxing Band anunciarà l’arribada del festival amb un cercavila, que omplirà els carrers de la ciutat de música de Nova Orleans.