Girona lidera un projecte europeu de creació cultural per internacionalitzar els artistes de cada territori

La iniciativa The Spur, posarà en xarxa centres d’art de la ciutat amb equipaments d’Albi, Mallorca, Montpeller, Bratislava i Roma

Redacció.-La ciutat de Girona liderarà el projecte The Spur, que neix amb l’objectiu de crear una xarxa europea de cooperació a l’entorn de les arts visuals i les indústries creatives. Per desenvolupar aquesta iniciativa, que impulsa el Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, el projecte ETACEC – The Spur ha rebut una subvenció europea en el marc del programa Europa Creativa i una ajuda de l’Euroregió per al mateix projecte.

El projecte posarà en xarxa centres d’art de Girona, Albi, Mallorca, Montpeller, Bratislava i Roma amb la finalitat de desenvolupar projectes innovadors de reforçament de les capacitats professionals i la mobilitat transnacional dels creadors i, alhora, té la voluntat d’implementar processos de cogestió i transferència de coneixement entre les diferents organitzacions.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha remarcat aquest matí durant la presentació del projecte que “des de l’equip de govern sempre hem sigut defensors del treball en xarxa, ja que considerem que és imprescindible crear espais comuns de debat, reflexió i col·laboració i treballar amb fórmules de cogestió, que és una eina d’innovació en si mateixa”. Madrenas ha subratllat que des del consistori “s’entén la cultura com a motor de l’economia de la ciutat i per això hem apostat per aquest sector, que genera ocupació sostenible i serveix per professionalitzar i exportar el nostre talent”. A la presentació del projecte hi han participat també la secretària general de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, Mireia Canals, i la directora del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, Carme Sais.

Les accions concretes del projectes es dividiran en la creació d’espais d’artistes, l’activació de residències creatives, la programació de seminaris i la comunicació, la creació d’una revista internacional digital i la coordinació d’aquest equip de treball transnacional. L’equip transnacional que lidera el Bòlit està format pel Centre d’Art Le Lait–Laboratoire Artistique Internationale du Tarn, de la ciutat occitana d’Albi; el Bureau des Arts et des Territoires, de la localitat francesa de Montpeller; la Fundació Es Baluard. Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma de Mallorca; l’Sputnik Oz, de la ciutat eslovaca de Bratislava, Eslovàquia; la Fondazione per l’Arte, de la capital italiana de Roma, i el GECT-Euroregió.

El projecte, de dos anys de durada, des del setembre de 2016 al maig de 2018, té un cost de 333.333,33 euros i compta amb el finançament del 60% per part d’Europa Creativa (convocatòria Cultura Euroregió 2015), el 27% per part de l’Euroregió (convocatòria de suport als Projectes de Cooperació del Programa Europa Creativa Cultura de la Comissió Europea) i el 13% per part del partenariat.

Etiquetes:
, , ,