Girona i Olot, entrellaçades per un nou Festival literàri, el MOT

El fil conductor de l'edició 2014: la literatura fantàstica

Per primera vegada, dues ciutats s’agafen de la mà per escriure plegades un nou festival de literatura: el MOT, que enguany se celebrarà entre l’1 i el 12 d’abril a cavall de Girona i Olot.

La literatura fantàstica serà el ? l conductor d’aquesta primera edició sota la direcció del professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, David Roas.

Els dos ajuntaments han creat la nova cita literària amb un doble objectiu: acostar autors catalans i internacionals amb el seu públic lector i oferir una programació singular i d’excel·lència perquè la literatura impregni els carrers gironins i olotins i s’escampi per tot el país.

El Festival tindrà una doble inauguració: a Girona, amb una conferència de l’escriptor Albert Sánchez Piñol, acompanyada d’un espectacle fantàstic. A Olot, donarà el tret de sortida una conversa entre el comissari del MOT 2014, David Roas i l’editor Jacobo Siruela.

S’han convidat ? gures de prestigi internacional com la russa Anna Starobinets o l’escriptor mexicà Ignacio Padilla; autors d’aquí com Elia Barceló, Fernando Iwasaki, Félix J. Palma, Marc Pastor, Víctor Martínez-Gil, Carles Batlle, Cristina Fernández Cubas; o crítics i directors de cinema com Àngel Sala, Pep Prieto o Ivan Pintor.

El festival dedica també una matinal als autors catalans actuals que escriuen narrativa fantàstica. Per donar a conèixer la seva obra s’ha organitzat un vermut literari en què els propis escriptors llegiran els seus textos amb acompanyament musical.

En total, s’han programat més de 40 activitats -la majoria gratuïtes- entre conferències, visites guiades, vermuts literaris, gastronomia amb tocs de fantasia, espectacles de carrer…

A més d’un seguit d’actes organitzats amb la complicitat d’entitats i associacions gironines i olotines.

Tot i que l’eix central del festival són les xerrades i conferencies literàries, tant Olot com Girona durant el festival viuran una setmana fantàstica, ja que s’han pensat nombroses propostes per crear un clima que convidi els ciutadans a endinsar-se en l’univers d’aquest gènere literari.

Entre l’1 i el 5 d’abril el MOT es situarà a Girona i els actes es faran, principalment, a la seu gironina del festival: el Centre Cultural la Mercè.

Del 8 al 12 d’abril el Festival viurà a la capital de la Garrotxa i majoritàriament es faran les activitats a la seu olotina: el Teatre Principal d’Olot.