Girona s'omple del millor jazz d’avantguarda català i internacional per 15è any consecutiu

Girona s'omple del millor jazz d’avantguarda català i internacional per 15è any consecutiu

Un any més, la ciutat de Girona respirarà el millor jazz de l’actualitat. Fins a deu actuacions nacionals i internacionals de primer nivell animaran el mes de setembre a ritme de jazz, com ja és habitual des de fa 15 temporades.

La programació s’ha presentat avui a l’Ajuntament de la ciutat, amb la presència de l’alcalde Carles Puigdemont, el vicepresident de la Diputació de Girona Albert Piñeira, i el director del festival Francesc Ubanell.

Enguany, la jornada inaugural anirà a càrrec de Joshua Redman, un dels saxofonistes més importants sorgits en els últims 25 anys, que oferirà un concert únic a l’Estat espanyol. Fill del també saxofonista Dewey Redman i company de generació de músics com Brad Mehldau, Mark Turner i Roy Hargrove, el californià actuarà en formació de trio, acompanyat pel contrabaixista noruec Ole Morten Vågan i l’il·lustre bateria Jordi Rossy.

Altres actuacions destacades seran les de Ramon Prats Quartet que, amb el seu projecte ‘Pandora’, va ser escollit Músic, Grup i Disc de l’any 2014 per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya; el trio Nara, que presentarà el seu primer treball ‘Zatara’ (2015), o el prodigiós guitarrista Pau Figueres, que també presentarà -en format trio- el seu primer treball homònim, d’aquest any. A més, David Mauricio i Claudio Marrero presentaran el seu projecte d’homenatge al famós disc John Coltrane i Johnny Hartman de l’any 1963; el pianista Marco Mezquida i el contrabaixista Manel Fortià oferiran la música del seu treball a duo ‘My old flame’ (2015) i Clara Luna & Vicens Solsona faran un concert de jazz i bossa nova en clau íntima.

Per altra banda, LaDinamo obrirà el festival amb una cercavila sobre rodes -una marching funk band sobre bicicletes!-, i la Girona Marxing Band animarà la cloenda pels carrers de la ciutat al més pur estil de Nova Orleans, just abans que The Explosive Swing Sextet posin tota la seva energia al servei dels balladors de lindy hop.

Els concerts tindran lloc a diversos espais de Girona i Banyoles, com l’Auditori de Girona, Sala La Planeta, Els Jardins de la Mercè, la Fundació Valvi, l’Ateneu Bar de Banyoles, la Casa de Cultura i la plaça Mercadal. Excepte els de Joshua Redman Trio (15€), Ramon Prats Quartet (12€) i Pau Figueres (3€), tots els concerts seran gratuïts.

Etiquetes:
,