Girona, Temps de Flors: un riu d’emocions que celebra la 60a edició

L’obertura del Cinema Modern durant la mostra i la consolidació del riu Onyar com a espai floral, principals atractius d’una edició en què guanyaran pes els projectes fets amb flor natural

Girona, Temps de Flors celebrarà aquest 2015 el 60è aniversari. Serà l’any del protagonisme d’un espai floral singular, com és el riu Onyar, i de l’obertura, durant els dies de la mostra, del Cinema Modern, 14 anys després de tancar les portes definitivament. La flor natural serà la protagonista de gran part dels 164 projectes florals que es podran veure del 9 al 17 de maig a patis, monuments i jardins de la ciutat. 

L’ampliació de l’horari d’obertura, que permetrà veure els espais fins a les deu de la nit –una hora més que fins ara–, serà també un dels atractius de l’edició d’enguany del festival, ja que els visitants podran gaudir de més temps per recórrer els 134 espais guarnits i, a més, permetrà que els projectes es puguin contemplar des d’una altra perspectiva. Tal com s’ha fet els anys anteriors, durant tres dies (dissabte 9, dimecres 13 i dissabte 16) els projectes estaran oberts de les deu del matí a les dotze de la nit.

Un dels projectes que lluirà especialment durant les hores de poca llum serà el del riu Onyar, tal com ha explicat la regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat. Un altre dels projectes destacats que mereixeran enguany una visita serà el que faran representants de l’exposició Floraliën, de Gant, al claustre del monestir de Sant Daniel, que es recupera en el recorregut d’aquesta edició. Floraliën és una de les mostres florals amb més reconeixement arreu del món i enguany es portarà a terme aquesta actuació “en el marc d’internacionalitzar Girona, Temps de Flors”, ha explicat la regidora Cunyat. 

Per celebrar aquesta edició especial, des del consistori s’ha encarregat a l’artista Andreu Carulla la creació d’un objecte únic que representi la síntesi dels sentits. “La flor dels sentits” recollirà en una sola peça el tacte d’una margarida, el dringar d’una campana, l’anamorfisme de les cases de l’Onyar, el perfum d’una bola de fusta i el gust d’un bombó elaborat per Jordi Roca. Un altre dels “regals” d’aquesta edició serà l’estrena de la sardana “Girona, Temps de Flors”, que interpretarà la Cobla Montgrins el 14 de maig, a les 21 h, al Centre Cultural La Mercè, en una actuació gratuïta. La sardana ha estat composta per Eduard Font i Coll amb lletra de Mercè Font i Pi.

Com cada any, aquest 2015 es proposarà també una novetat tecnològica per als visitants del festival. S’han elaborat audioguies dels espais considerats imprescindibles en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. Aquest instrument permetrà fer una visita pel recorregut de Temps de Flors amb un valor afegit, ja que es descriuran els espais dels “10 imprescindibles” i els projectes que s’hi emmarquen.