Girona viu una Diada Castellera de Sant Narcís històrica

Els Minyons de Terrassa es converteixen en l’única colla que aconsegueix descarregar tres 3 de 10 amb folre i manilles en una sola temporada

La plaça del Vi ha tornat a ser l’escenari de la Diada Castellera de Sant Narcís, a on els Marrecs de Salt, els Capgrossos de Mataró i els Minyons de Terrassa han fet vibrar, un any més, a tota la gent aplegada. A la jornada d’avui, els Minyons de Terrassa han aconseguit descarregar de nou (l’any passat ja van fer-ho en aquesta mateixa cita) un 3 de 10 amb folre i manilles que els converteix en l’única colla que aconsegueix descarregar-ne 3 en una sola temporada i 4 de manera consecutiva. En aquest sentit i per tal de recordar la fita aconseguida l’any passat pels de Terrassa, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el cap de colla dels Minyons, Guillem Comas, han descobert una placa commemorativa a la plaça del Vi. D’altra banda, els Capgrossos de Mataró han descarregat el seu primer 3 de 9 amb folre de la temporada i els Marrecs de Salt, en una històrica actuació, han descarregat per segon cop el 5 de 8.

A la Diada d’avui els Marrecs de Salt, que donaven el tret de sortida als actes de celebració del seu 20è aniversari, han aconseguit descarregar un 5 de 8, un 2 de 8 amb folre i un 3 de 8. Els Capgrossos de Mataró també han descarregat amb èxit un 2 de 8 amb folre, un 4 de 9 amb folre i el primer 3 de 9 amb folre de la temporada. Finalment, els Minyons de Terrassa han descarregat el 3 de 10 amb folre i manilles, repetint l’efemèride de l’any passat, han fet un intent desmuntat del 2 de 8 sense folre (el qual feien per primer cop) i han descarregat el 5 de 9 amb folre i el 2 de 9 amb folre i manilles. La Diada ha finalitzat amb l’habitual ronda de pilars de les tres colles i el tradicional pilar de 4 dels Marrecs pujant al balcó de l’Ajuntament, presidit per l’alcalde.