Gironès, Terra de Passeig

El Centre de Visitants del Gironès presenta el calendari 2013 de “Gironès, Terra de Passeig” amb la reedició de “Passejades d’esdeveniments” i “Senderisme Guiat”

El conseller comarcal de l’àrea de Turisme del Consell Comarcal del Gironès, Joaquim Roca, la directora del Centre de Visitants, Neus Vila, i el president de l’Associació de Guies de Natura, Cesc Compte, han presentat, avui, el calendari d’enguany de ‘Passejades d’esdeveniments 2013’, un munt de propostes per descobrir el Gironès i ‘Senderisme Guiat 2013’, rutes per passejar per la comarca acompanyats, respectivament.
Calendari anual “Passejades d’Esdeveniments”
Ja fa 10 anys que el calendari anual d’esdeveniments es va posar en marxa, des de l’àrea de Turisme del consell. En aquest sentit, el conseller comarcal d’aquesta àrea, Joaquim Roca, ha explicat que “enguany ja agrupa 58 esdeveniments davant dels 18 que recollia la primera edició, l’any 2003. Per tant, si haguéssim d’avaluar la salut de la comarca, a través de les activitats o de les fires que es fan al llarg dels seus municipis, podríem dir que tenim una comarca amb molt bona salut”.
En aquesta edició es segueixen consolidant fires emblemàtiques de la comarca com la Fira d’Artesania i Locomoció a Fornells, la Fira Comarcal de Primavera a Campllong, la fira mercat de la Terrissa Catalana a Quart, la Fira del Paper a Sarrià de Ter, la Fira del Pa i Xocolata a Sant Gregori, la Fira del Bolet a Llagostera o Girona, Temps de Flors, entre d’altres activitats. Alhora, també s’han incorporat, al catàleg, les següents novetats: els castellers Els Marrecs de Salt, la 1a edició de la Marató de les Vies Verdes, la Fira de Llegendes de Madremanya, la Fira Tèxtil a Salt, la Fira del Pa i Formatge a Aiguaviva o el festival de música Strenes a Girona. “L’objectiu -ha precisat- és donar a conèixer, a través d’aquesta guia de butxaca, la intensa dinamització de la comarca, per part de tots els seus municipis, per seguir impulsant el turisme al territori”.
Per a la directora del Centre de Visitants, Neus Vila, “aquesta iniciativa afavoreix la demanada i l’oferta, així com també l’ocupació a la comarca del Gironès. És un benefici per a tots els sectors turístics de la comarca”.
“Senderisme Guiat”
Pel que fa a ‘Senderisme Guiat’, es tracta de 22 passejades guiades que es porten a terme, del 10 de març a l’1 de desembre els diumenges al matí, a excepció de les sortides de capvespre els dissabtes de juliol, en les que es trepitgen, pràcticament tots els municipis de la comarca del Gironès.
Per Cesc Compte, president de l’Associació de Guies de Natura, “Aquestes rutes compten amb el suport del Consell Comarcal del Gironès i amb el reconeixement de la gent ja que s’ha passat d’una participació de 300 persones l’any 2010, a arribar a les 400 el 2011 i a assolir les 500 el 2012”.
Compte ha precisat que del total de propostes, n’hi ha algunes que, a banda de caminar, inclouen fer una parada per gaudir també de la gastronomia de la zona com ara la passejada per la Vall d’en Xuncla a Sarrià de Ter acompanyada d’un aperitiu al Centre de Visitants del Gironès, l’anada al Puig d’Adri i les Gorgues de Canet amb aperitiu de la “Cuina de les Carboneres” al restaurant ‘La Sala’, el tast de vins a la Bodega Pago Diana de Sant Jordi Desvalls o l’esmorzar rural a Agroturisme Can Dionís de Campllong.