El Global Hope Festival inclou una Sèrie per a Joves Artistes per donar oportunitats a nous talents

Es una iniciativa solidària de música clàssica en viu, ja recull músics clàssics d’arreu del món i milers de visualitzacions, en la lluita contra el Covid-19

Redacció.- Aquest proper dissabte dia 23 de maig la trompetista solista Mary Elisabeth Bowden, artista Yamaha, oferirà un concert en viu a través de les xarxes
Nascut a Barcelona com a resposta a l’emergència sanitària COVID-19, al darrere del Global Hope Festival hi ha un un equip format per 6 dones en 3 continents diferents. La plataforma ofereix concerts en live streaming a través de les xarxes socials i convida a l’audiència a fer una donació voluntària en favor del Fons de Solidaritat pel COVID-19 en favor de l’Organització Mundial de la Salut. Al mateix temps ens dóna l’oportunitat d’acostar-nos a l’experiència personal de membres d’un dels col·lectius més vulnerables durant aquesta emergència sanitària.
En el marc de les Young Artist Series, aquesta setmana la plataforma comptarà amb la pianista italiana Martina Consonni i la espanyola Claudia Fernández, que ostenta la posició de piccolo a l’orquestra de l’Acadèmia de la Scala de Milà. També hi participaran el pianista alemany David Ebner, estudiant del Mozarteum de Salzburg i l’italià Elia Cecino, jove pianista que amb només 18 anys és considerat una jove promesa del piano.
En aquestes setmanes de confinament, el Global Hope ja ha ofert més de quaranta de concerts amb artistes confinats arreu del món, obtenint milers de visualitzacions. Cantants d’òpera egípcies, guitarristes portuguesos, violinistes japoneses i, fins i tot, iranians que toquen instruments i músiques tradicionals. El Global Hope vol allunyar-se de la mirada exclusivament occidental de la música clàssica per donar pas a repertoris i estils diversos d’altres realitats culturals. Aquest dissabte 23 de maig s’uneix al festival la trompetista Yamaha Mary Elizabeth Bowden.
Calendari •Mary Elizabeth Bowden (trompeta), dissabte 23 de maig, 21h CET – Live
•Elia Cecino (piano), diumenge 24 de maig, Young Artist Series Live
Aquesta setmana també comptarem amb els concerts preenregistrats del duo de veu i piano Mercedes Gancedo (soprano) i Beatriz Miralles (piano), totes dues establertes a Barcelona.
BIOGRAFIES PROPERS CONCERTS
Mary Elizabeth Bowden
Artista Yamaha solista i guanyadora de la medalla d’or als Global Music Awards, la revista Gramophone la descriu com “brillant i radiant en el nou repertori per trompeta”. Actualment és trompetista principal de la Artosphere Festival Orchestra i membre de la orquestra Iris, així com de la Richmond Symphony Orchestra.
Mercedes Gancedo i Beatriz Miralles (preenregistrat)
Gancedo ha rebut premis com El Primer Palau, otorgat pel Palau de la Música Catalana, o bé el Viñas, entre d’altres. Apareix amb regularitat a les temporades del Gran Teatre del Liceu o el Festival Castell de Perelada, i destaca en el terreny del lied, havent aparegut a Oxford Lieder Festival, la Shubertiada de Vilabertran o bé el Festival Life Victoria. Al 2017, juntament amb Beatriz Miralles, presenten el seu primer àlbum, Cooking America!
Elia Cecino
Als 19 anys ja ha participat al programa televisiu Prodigi – La Música è vita per UNICEF a Rai1. Ha col·laborat com a solista amb orquestres com la Düsseldorf Symphony Orchestra, la Sichuan Philarmonic Orchestra a la China i la Joven Orquesta Leonesa. Al 2019 va rebre el premi Venècia, i ha estat guardonat a nombrosos certàmens internacionals.
També hi han participat
Cameristi Della Scala, l’Orquestra de Cambra formada per músics de l’Orquestra del Teatre de la Scala de Milà, amb el Mestre Wilson Hermanto com a Principal Director convidat, han tocat a prestigiosos escenaris arreu del món. Destaquen les actuacions al World Economic Forum de Davos (2018), així com aparicions al Carnegie Hall de Nova York, l’Auditori de les Nacions Unides o bé la Llibreria del Congrés a Washington DC, EEUU.
Alekséi Volodin, Pianista d’origen rus, és aclamat per la seva extraordinària habilitat tècnica i convidat per les orquestres de més alt nivell, entre altres la Orchestre Symphonique de Montréal o The Mariinsky Orchestra. El seu últim àlbum amb el segell Mariinsky inclou el concert per a piano núm. 4 de Prokofiev, dirigit per Valery Gergiev. És artista exclusiu de Steinway and Sons.