Granés Fundació organitza la 1a Jornada sobre Esport Inclusiu

Diferents experts en esport inclusiu protagonitzaran un diàleg obert amb l'objectiu de crear coneixement i línies de treball

 

Redacció.- La primera jornada sobre esport Inclusiu, que se celebrarà el proper dimecres 18 de novembre a les 18.30 h, neix de la mà de Granés Fundació amb la finalitat d’avançar en el coneixement sobre l’esport inclusiu. Aquesta jornada vol promoure el diàleg entre diferents agents experts dins del sector de l’esport de persones amb discapacitat, amb l’objectiu de crear un espai de treball que generi coneixement sobre la plena inclusió en l’esport i facilitar l’arribada d’aquest coneixement als clubs esportius i entitats socials. La Jornada comptarà amb un focus group d’experts inicial i un diàleg posterior obert al públic interessat, que es podrà seguir online.
La 1a Jornada sobre Esport Inclusiu és la primera acció d’un conjunt de diàlegs amb els que Granés Fundació vol aconseguir una generació de coneixement rigorós que permeti avançar en l’assoliment d’aquest dret inclòs en la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i signada per l’Estat Espanyol l’any 2007.
“Cal que aspirem i promovem els canvis necessaris perquè la inclusió vagi més enllà del marc escolar i que els infants, joves, i també persones adultes, puguin decidir quin esport volen practicar, en un entorn inclusiu” afirma Laura Masferrer, directora gerent de Granés Fundació. “A l’hora de fer esport, de fer activitats culturals o artístiques, o d’oci, per exemple, les persones amb discapacitat encara es troben amb moltes barreres”, diu Masferrer, que destaca que Espanya és dels estats que està més lluny de compassar la legislació amb la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides de l’any 2006.
La jornada és podrà seguir per streaming a través de la web de l’entitat www.granesfundacio.org, i hi haurà llenguatge de signes en català i subtitulació en català i castellà.
Experts que participaran en el diàleg obert (18.30 h)

 • Laura Masferrer / Presentació
  Directora gerent de Granés Fundació. Llicenciada en història. Directora/gerent en entitats socials des de l’any 2003, treballant en processos de transformació per a la inclusió social de persones amb discapacitat, de famílies, d’infants i de joves. En el marc d’àmbits diversos com l’esport, la recerca, l’emprenedoria, l’educació, l’habitatge o l’àmbit comunitari.
 • Joan Vehils / moderador
  Periodista esportiu de gran trajectòria vinculat a la premsa i la televisió esportiva. Director del diari Sport des del 2007, director del Periodico de Catalunya (2003-2007), director de RadioSport (2000-2005), entre d’altres.
 • Xavier González
  CEO del Comitè Paralímpic Internacional 2004-2019. Actualment treballant com a consultor. Va iniciar la seva carrera professional al Comitè Olímpic Internacional al 2002 com a director d’enllaç dels jocs paralímpics i es va convertir en director general del Comitè Paralímpic Internacional (IPC) el 2004. Anteriorment havia ocupat càrrecs directius en els comitès organitzadors dels Jocs Paralímpics de Barcelona 1992, Atlanta 1996, Sydney 2000 i va ser director general dels Jocs Paralímpics d’Hivern de Salt Lake 2002.
 • Enric Blesa
  Director general de Special Olympics Espanya reconegut per la seva gran labor com el millor dirigent professional de l’esport 2016 per l’Associació Catalana de Dirigents de l’Esport.
 • Ramon Lamiel
  Gerent de l’Institut Municipal de persones amb discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona des de l’any 2013. Persona compromesa i vinculada a l’àmbit social. Des dels seus inicis ha tingut diferents càrrecs directius a la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

Participants al Focus Group que se celebrarà internament abans del diàleg

 • Laura Masferrer / Presentació
  Directora gerent de Granés Fundació
 • Maria Pallisera / moderadora
  Professora del Departament de Pedagogia de la Universitat de Girona i coordinadora del Grup de Recerca en Diversitat. Investigació col·laborativa i inclusiva amb persones amb discapacitat intel·lectual sobre temes relacionats amb els seus drets (vida independent, educació, participació i inclusió).
 • Xavier González
  Consultor del Comitè Paralímpic Internacional.
 • Enric Blesa
  Director del Comitè Special Olímpic Espanyol Special Olimpic.
 • Ramon Lamiel
  Gerent de l’Institut de Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona.
 • Jordi Morales
  Esportista d’elit de Tennis Taula amb una llarga trajectòria que l’ha portat a aconseguir les medalles de bronze i plata als Jocs Paralímpics d’Atenes ’04 i Londres ’12. Campió mundial durant els anys 2010, 2014 i 2018. Al 2018 va ser guardonat com a millor esportista paralímpic de l’any en tennis de taula per les ittf awards.
 • Ingrid Lafuente
  Gerent de la Federació Esportiva Catalana Paralítics Cerebrals (FECPC) des de 1998 i formadora i responsable de projectes a l’entitat per afavorir la inclusió social a través de l’esport. Professora associada a la UB – Facultat d’educació especialista en Educació Física Inclusiva i Activitat Física i esport adaptat i assessora en diferents projectes d’àmbit local i autonòmic i estatal relacionats amb la integració i la inclusió en l’àmbit de l’esport federat.
 • Josep Oriol Martínez
  Metge especialitzat en esport paralímpic, vinculat als Jocs de Barcelona ’92, Beijing ‘08, Vancouver ‘10, London ‘12 i Sochi 2014 com a metge en Cap, membre del Comitè Antidopatge i president del Comité Mèdic del Comitè Paralímpic Internacional fins l’any 2014. Professor especialista en esport inclusiu de la Universitat Ramon Llull – Blanquerna des de l’any 2001 i president del Comitè Científic de la “Conferencia Internacional sobre Deporte Adaptado”, en les seves tres edicions CIDA 03, CIDA 07 i CIDA 2011.

Inscripcions
Les inscripcions a la jornada s’han de fer omplint el formulari habilitat en aquest enllaç www.granesfundacio.org/jornades
Granés Fundació
Granés Fundació és una entitat que es va crear l’any 2017, l’entitat treballa i participa en projectes dirigits a l’atenció i inclusió de les persones amb discapacitat, així com en la formació i recerca per a joves amb l’objectiu que cadascuna pugui assolir el seu propi projecte de vida.