Grans actrius de l’escena teatral del país actuen a Temporada Alta aquest cap de setmana

Míriam Iscla, Sol Picó i Maika Makovski es posen sota la batuta de Carme Portaceli a "Només són dones"

Aquest cap de setmana arriben al Teatre de Salt, en el marc de Temporada Alta, dos espectacles amb una forta presència femenina sobre l’escenari: “Només són dones”, dirigit per Carme Portaceli, es podrà veure el proper divendres 13 de novembre i “CrecEnUnSolDéu”, amb Rosa Maria Sardà i dirigit per Lluís Pasqual, el dissabte 14 i el diumenge 15 del mateix mes. 

La directora Carme Portaceli presenta “Només són dones” que, a partir del text de Carmen Domingo, proposa al públic reflexionar sobre memòria històrica. Amb l’actriu Míriam Iscla, la coreògrafa Sol Picó i la compositora i intèrpret Maika Makovski, el muntatge relata la història de les esposes, mares i germanes de republicans, però sobretot sindicalistes, guerrilleres i lluitadores per la democràcia i els drets adquirits durant la República que van ser tancades en centres penitenciaris, presons només per dones. El relat, construït sobre el teatre, la música i al dansa, planteja una sola veu de la mà de tres disciplines diferents. El muntatge, estrenat l’estiu passat, és un homenatge a les dones lluitadores que porta als espectadors a reflexionar sobre la Memòria Històrica, clau essencial per encarar el futur.

Aquest cap de setmana, també arriba a Temporada Alta “CrecEnUnSolDéu”, text d’Stefano Massini i traduït i dirigit perLluís Pasqual. De la mà de Rosa Maria Sardà, única actriu del muntatge, l’obra parla de la vida quotidiana a Gaza, explicant tres històries, tres maneres de veure el món. Cada vegada que la llum canvia de color, l’actriu canvia de personatge: Eden Golan, professora d’història hebraica; Mina Wilkinson, al servei de l’exèrcit dels EUA; i Shirin Akhras, estudiant palestina de vint anys. Els tres monòlegs, paral·lels, s’expliquen els uns en els altres i ens fan descobrir les semblances i diferències entre els tres personatges.