
10 jul. 2018 Grec 2018 a la Fundació Joan Miró
Els patis de la Fundació esdevenen punts de trobada per als Viatgers de la ruta de la seda, l’itinerari que el Festival de Barcelona d’enguany dedica als espectacles on dialoguen Orient i Occident.
Redacció.-Un any més, la Fundació Joan Miró col·labora amb el Festival de Barcelona, acollint algunes de les propostes del Grec de Montjuïc, que irradia a la muntanya una part important del programa més internacional.
Enguany, la col·laboració es consolida amb la coproducció de l’espectacle de dansa My Neighbor Sky. Lluna, sol i una estrella, un duet a càrrec d’Andrés Corchero i Oguri, que es presenta al Pati del Garrofer del 12 al 15 de juliol. Els ballarins i coreògrafs —que es van conèixer a la companyia japonesa de dansa contemporània Mai-Juku, sota la direcció del cèlebre Min Tanaka— porten al Grec una nova versió de la peça que van estrenar l’any 2012 a Los Angeles i que es va poder veure al Festival Temporada Alta i al Pavelló Mies van der Rohe. Considerat un projecte «en continuïtat», My Neighbor Sky varia en cada ocasió segons l’espai on es representa. Al Pati Nord de la Fundació Joan Miró es desenvoluparà sota l’influx de l’escultura Lluna, sol i una estrella de Joan Miró i en companyia de la música en directe de Nuno Rebelo. El Grec 2018 Festival de Barcelona, els artistes i la Fundació Joan
Miró coprodueixen l’espectacle amb la col·laboració del Graner, centre de creació.
El duet de Corchero i Oguri és una de les parades dels Viatgers de la ruta de la seda, l’itinerari que el Grec 2018 dedica als espectacles on dialoguen Orient i Occident. La Fundació Joan Miró acull una altra activitat dins d’aquesta programació que
proposa un viatge per les cultures de les rutes històriques: un taller de txikung i meditació al Pati del Garrofer a càrrec de la companyia de dansa taiwanesa Cloud Gate Dance Theatre of Taiwan. Els seus integrants estan entrenats en disciplines occidentals, com el ballet o la dansa contemporània, però també en pràctiques orientals com la meditació, el txikung (o Qi Gong) i el que s’anomenen «arts marcials internes», basades en elements mentals o espirituals. Durant la seva estada a Barcelona, la companyia ofereix un taller de Tai Chi Dao Yin (un tipus d’exercicis clàssics de txikung) i meditació a la Fundació, en què els participants podran experimentar conceptes bàsics d’aquests entrenaments a partir l’ús de la respiració, el sentit del pes i el moviment circular.