Gregory Nava presentarà per primer cop a L’estat El Norte, dins el 21è Festival de Cinema de Girona

Durant la roda s'ha projectat un pilot inèdit del Pájaro loco de D'Ocon.

El Museu del Cinema ha estat L’escenari aquest matí de la roda de premsa de presentació de la 21a edició del Festival de Cinema de Girona, el certamen de curtmetratges més antic de Catalunya, que se celebrarà del 4 al 7 de desembre a dos escenaris: la Casa de Cultura i els cinemes Albèniz Centre. Durant la roda s’ha projectat un pilot inèdit del Pájaro loco de D’Ocon. El cineasta  i membre de L’Acadèmia de Cine de Hollywood Gregory Nava ha assistit a la roda de premsa i ha afirmat ?per mi és un honor poder presentar El Norte a Catalunya?. A L’acte també hi ha assistit la regidora cultura de L’Ajuntament de Girona Lluïsa Faixedas, el director del Museu del Cinema, Jordi Pons i el director de la Casa de Cultura, Pep Torner.

En el transcurs del certamen es podran veure 97 títols, entre curtmetratges de ficció, documentals i les seccions especials homenatge a Gregory Nava, curtmetratges de Hollywood, Catalunya Nord, Festival dels Infants dedicat a Antoni D’Ocon, curtmetratges que opten als premis Gaudí, a més D’una secció de cinema Gai i Lèsbic. Com a novetats de L’edició D’aquest any, el Festival canvia de dates, i inclou set llargmetratges. Es passaran peL’lícules oscaritzades a Hollywood i es podran veure els curts prenominats als Premis Gaudí.

Lluís Valentí, director del Festival, ha explicat les novetats que inclou la programació D’enguany i ha destacat la inclusió per primera vegada de llargmetratges en el Festival. Valentí també ha remarcat la retrospectiva dedicada al director, guionista i acadèmic californià Gregory Nava amb la projecció de les pel·lícules El Norte, Frida, Mi Familia, Ciudad del Silencio i Selena.

Gregory Nava ha explicat que la temàtica de El Norte sobre la immigració il·legal és encara molt vigent als Estats Units. El Norte (1983) va ser la primera pel·lícula del cinema independent dels Estats Units guanyadora D’un Òscar. El cineasta ha animat al públic a anar a veure el film i conèixer la situació D’injustícia social que es viu als Estats Units.

A banda del director, productor i guionista Gregory Nava, els convidats D’honor D’aquest Festival són L’especialista en fotografia i SFX (efectes especials) Mike Connor; L’actriu holandesa Micky Hoogendijk; L’actriu catalana Clàudia Bassols i el productor de dibuixos animats Antoni D’Ocon.

Etiquetes:
, ,