Guantanamera de la companyia El Mirall, inaugura el FITAG

Al llarg de cinc dies, Girona serà el punt de trobada d’actors amateurs de 28 companyies de 12 estats diferents

Redacció.- La dissetena edició del FITAG ha començat amb l’obra Guantanamera, de la companyia El Mirall de Blanes, amb un gran èxit de públic. Al llarg de cinc dies, Girona serà el punt de trobada d’actors amateurs de 28 companyies de 12 estats diferents (Argentina, Brasil, Cuba, Colòmbia, Eslovàquia, l’Estat espanyol, el Marroc, la República Txeca, Rússia, Polònia, Uruguai i Xile) que representaran un total de 29 espectacles.
El FITAG s’emplaça en diferents espais de la ciutat de Girona (Casa de Cultura, pati de les Magnòlies de la Delegació Territorial de la Generalitat a Girona, centre cultural La Mercè, teatre Municipal, sala La Planeta i cinema Truffaut), als quals aquest any s’afegeix el pati del CaixaForum. A més, el Festival continua amb el projecte «FITAG als Municipis», que té com a objectiu estendre la vivència del FITAG al conjunt de la demarcació. Els municipis que hi participen són: Campdevànol, Figueres, Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Palamós, Puigcerdà, Salt, Sant Gregori, Sant Pere Pescador i Vidreres.
Guantanamera és una comèdia negra que parla del teatre dins del teatre. Tracta sobre segrestadores i segrestats, i al llarg de l’obra l’espectador anirà descobrint que el motiu del segrest no és ni polític ni econòmic, sinó artístic. El Mirall és una companyia blanenca que l’any passat va celebrar els seu trentè aniversari sobre els escenaris. Ha participat en el FITAG en diverses ocasions i ha estat seleccionada i premiada en el Visionat i en les campanyes de teatre de la Diputació de Girona. (Fotografia Eddy Kelele)