Guanyadors dels Premis Enderrock 2016 de la crítica

Millor disc de l'any per La clau de girar el taller (Satélite K, 2015), d'Adrià Puntí

El retorn a l’estudi de gravació d’Adrià Puntí, després de 13 anys de silenci, encapçala la llista dels millors discos de l’any segons la crítica, juntament amb les sis referències de Xarim Aresté, Ferran Palau, Pau Figueres, Núria Graham, Obeses i Trau, que encarnen una nova generació de la música catalana. El premi a millor disc de jazz és per a Gabriel Amargant, mentre que en la categoria de clàssica és per al disc ‘La viola d’or’ (DiscMedi, 2015). El jurat també reconeix Els Pets amb el Premi Enderrock a la Trajectòria pel seu 30è aniversari, i ha escollit els 50 millors discos de l’any.

La selecció dels 50 millors discos catalans publicats el 2015 ha estat votada per primer cop per 18 periodistes musicals d’arreu dels Països Catalans: Ferran Amado (Sona 9), Joan Arenyes (Catalunya Exprés – Ràdio 4), Joan Cabot (40 Putes), Pau Cortina (Agència Catalana de Notícies), Laura Duran (Canet Rock), Josep V. Frechina (periodista i musicòleg), Lluís Gendrau (periodista i editor), Jordi Martí (Sons de la Mediterrània), Xavier Mercadé (Enderrock), Helena Morén (Enderrock), Jordi Novell (Enderrock), Òscar Piera (Revista TresDeu), Albert Puig (Catalunya Ràdio), Dimas Rodríguez (Televisió de Catalunya), Andrea Romanos (Enderrock), Elisenda Soriguera (Enderrock), Sandra Tello (Enderrock) i Joaquim Vilarnau (Enderrock).

La llista dels millors àlbums l’encapçalen els guanyadors dels Premis Enderrock 2016 de la crítica, protagonistes d’aquest EDR especial. A continuació anunciem la llista de guardonats:

Millor disc de l’any
La clau de girar el taller (Satélite K, 2015), d’Adrià Puntí

Premi Enderrock a la trajectòria
Els Pets

Millor disc de pop-rock del 2015
La rosada (BankRobber), de Xarim Aresté

Millor disc de cançó del 2015
Santa ferida (Halley Records), de Ferran Palau

Millor disc de folk del 2015
Pau Figueres (Whatabout Music), de Pau Figueres

Millor disc en llengua no catalana del 2015
Bird Eyes (El Segell del Primavera), de Núria Graham

Millor artista de l’any
Obeses

Millor grup revelació
Trau amb el debut Déu vos guard (DiscMedi)

Millor disc de clàssica del 2015
La viola d’or (DiscMedi)

Millor disc de jazz del 2015
And Now for Something Completely Different (Fresh Sound), de Gabriel Amargant