Harry Allen clourà la 10a edició del festival A la vora del Jazz 

Des del passat 2 de març el festival ha ofert un total de set propostes de diferents estils

Redacció.- El dijous 30 de març el festival tancarà aquesta desena edició amb un dels millors saxofonistes que tenim actualment, el nord-americà Harry Allen acompanyat per la Big Band Jazz Maresm. Harry Allen ha publicat una trentena de discos com a líder i el podem enquadrar a un moviment estètic conegut com a neoclàssic, dins del jazz. Influenciat per clàssics com Ben Webster, Lester Young i Coleman Howkings, i incorporant conceptes extrets de Stan Getz, Zoot Sims i Al Cohn; ha creat una sonoritat i un fraseig únic al món del jazz en l’actualitat.

Encara queden alguns concerts abans de cloure aquesta edició: el dijous 16 de març Elisabet Raspall, una de les pianistes més sol·licitades de l’escena musical catalana portarà  el seu jazz elegant, sincer i càlid al Casal de l’Aliança. En aquest mateix escenari gaudirem del directe del gran trompetista Fabrizio Bosso que ens va deixar a tots sorpresos amb la seva última visita al festival. I el Celler de Castellví acollirà dissabte 25 de març la proposta genuïna de la Yadira Ferrer, que forma part d’una nova generació de veus versàtils que han sortit de l’illa de Cuba.

La programació del festival ha comptat fins ara amb les propostes de Dani Nel·lo + Organ Trio, Hip Horns Brass Collective i la tradicional proposta Jazz al Pati amb les actuacions de Big Bands escolars.

Els escenaris d’enguany han estat el Casal de l’Aliança, el Celler Castellví, el pati del Cafè Nou i la plaça Santa Anna.

Les entrades es poden comprar a la seva web o presencialment a la Direcció de Cultura (C/ Sant Josep, núm. 9, de dilluns a divendres de 9 a 14 h) i una hora abans en taquilla.