Hi havia una vegada…, una exposició interactiva que explora la ciència que s’amaga darrere el món màgic de 10 contes clàssics

Dirigida a infants a partir de 7 anys i també a totes aquelles persones joves i adultes

Redacció.- Hi havia una vegada… és una exposició interactiva que explora la ciència que hi ha amagada darrere del món fantàstic de deu contes clàssics de la literatura infantil.

Pinotxo, la Caputxeta vermella, el llop, la Blancaneus, els tres porquets o els 40 lladres salten fora dels contes per explicar-nos fenòmens i conceptes de les ciències socials i naturals com ara la física, la química, les matemàtiques la geologia i la biologia, i els relaciona amb la nostra realitat.

Permet conèixer, per exemple, quants sabors detecta la nostra llengua, per què la gent que camina per l’habitació d’Alícia canvia de mida, què significa el color vermell a la natura, com veu el llop els colors, de què depèn la resistència d’una construcció, què és la bellesa, quina és la nostra petjada hídrica o si se’ns nota quan mentim, entre moltes altres qüestions.

Per descobrir aquests fenòmens es realiza a través de més de 30 activitats interactives que conviden a tocar, sentir, olorar, imitar, manipular, construir, calcular, deduir, observar, sorprendre’s, emocionar-se i meravellar-se amb la ciència de la mà d’aquests personatges entranyables i universals.

El recorregut pels deu contes es complementa amb tres espais: El bosc encantat, El laboratori de la bruixa i un espai de lectura i jocs que tanca l’exposició. En el bosc encantat podrem escoltar fins a deu faules, com per exemple, La guineu que va omplir la panxa o La granota i la formiga, i descobrir també la ciència que s’hi amaga així com olorar el bosc o sentir la textura de diversos tipus de tronc. En el laboratori de la bruixa podrem conèixer el poder dels fongs, les bactèries i les sangoneres i descobrir que en molts casos les substàncies poden ser bones o dolentes depenent l’ús que se’n faci.

Hi havia una vegada… va dirigida infants a partir de 7 anys i també a tots aquelles persones joves i adultes que han explicat, llegit i gaudit amb els contes clàssics.

Hi havia una vegada… és una exposició creada pel Pavilhâo do Conhecimento del Centre do Ciência Viva de Lisboa amb col·laboració de centres de recerca i institucions científiques portugueses.
L’exposició, que ja han vist més de 2 milions de persones, ha viatjat a la Cité des sciences et de l’industrie a París, al Museu de les Ciències de València i ara arriba a Barcelona on es podrà visitar a partir de l’1 de juliol i fins al maig de 2023.