Història d’un senglar, al Teatre Clavé

Nueva York en un poeta d’Alberto San Juan el dia 30 de gener

Redacció.-  Dos clàssics de la literatura portats a escena encapçalen la programació dels mesos de gener a maig de 2022 del Teatre Clavé de Tordera. El primer, Nueva York en un poeta d’Alberto San Juan, dirigida i protagonitzada per l’actor que encara el paper de Federico García Lorca acompanyat de la banda de jazz La Banda Obrera i arribarà a Tordera el diumenge 30 de gener.

El segon, una adaptació del clàssic de Shakespeare: Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard). Un monòleg on l’actor ha d’interpretar a Ricard III i a mesura que construeix el personatge, les afinitats entre l’actor i el monarca anglès comencen a aflorar. Sota la direcció d’en Gabriel Calderón i protagonitzada per en Joan Carreras. A Tordera, Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard) es podrà veure el diumenge 20 de febrer.

El cicle de música s’obre amb un Recital Líric (27 de març) encapçalat pels tenor i baríton Albert Deprius i Toni Marsol; i es completa amb el concert de Fetén Tradicional del dúo Fetén (1 de maig), coorganitzat per l’Associació La Nostra Dansa.

5A EDICIÓ DEL FESTIVAL ZERO

Per al públic jove i amant de les noves formes teatrals, l’11 i 12 de març, arriba la 5a edició del Festival Zero amb tres propostes: Puños de Harina que reflexiona sobre el racisme, l’homofòbia, la violència i la masculinitat, Cossoc que presenta una coreografia plena d’imatges suggerents del que poden fer dos cossos en constant equilibri i Container que mostra un espectacle amb replet de l’odi a les xarxes socials i les seves conseqüències. El Festival Zero és un festival creat i organitzat per Teatres en Xarxa, una agrupació d’equipaments de la qual en forma part el Teatre Clavé.

ARTS ESCÈNIQUES I CINEMA PER ALS MÉS PETITS

Per als més petits, la programació manté la combinació d’espectacles en viu i cinema. Pel que fa al cinema, el cicle s’obre amb la pel·lícula El diari de la Florentina (22 de gener) i Les vides de Marona (5 de març).  Pel que fa a les arts escèniques, Joc de cadires (12 de febrer) un espectacle de teatre i titelles de la companyia Cal Teatre; i es tanca amb l’espectacle per a infants a partir de 2 anys Kaixes (2 d’abril) de Com Sona.