Homenatge a la professió de comediant de Marcel Tomàs

Humor, entreteniment i teatre de gest són l’ADN d’El comediant, que va estrenar-se a Temporada Alta 2017

Redacció.- En aquest espectacle, Marcel Tomàs narra les peripècies d’un comediant que se’n va anar a Finlàndia a fer fortuna i va fracassar; va buscar parella i va fracassar; es va intentar fer capellà i va tornar a fracassar. Per sort, va acabar descobrint que la recompensa de tot plegat era fer riure al públic. Aquest diumenge 12 de maig, a les 18 h, presenta El comediant al Teatre de Salt: un espectacle en què fa una mirada enrere i homenatja el seu ofici amb reflexió i poesia però, sobretot, amb molt sentit de l’humor.
L’espectacle suma gèneres i elements molt diversos: el teatre d’objectes i de titelles, la música, el ball, la ventrilòquia, la improvisació, projeccions audiovisuals i molts canvis de vestuari. Seguint la tradició del cabaret i amb la complicitat imprescindible de Toni Escribano, ajudant de direcció i intèrpret, Marcel Tomàs es posa a la pell de personatges de tota mena, desplega tota l’artilleria escènica i no perd cap oportunitat d’aconseguir el seu objectiu últim: que l’audiència passi una bona estona.
Amb aquest muntatge, Cascai Teatre –companyia fundada l’any 1998 per Susana Lloret i el mateix Marcel Tomàs– reivindica l’espectacle pur i dur i la capacitat de fer riure el públic, que és l’autèntic protagonista de la funció. El treball de gest i l’humor formen part de l’ADN d’aquesta companyia, que ja n’ha fet gala en muntatges com  Zirocco, Hotot o El Pillo. El comediant va estrenar-se a Temporada Alta 2017; les entrades per la funció d’aquest diumenge poden adquirir-se al web o a la Llibreria 22, i també hi ha l’opció d’adquirir-les amb el descompte del forfait familiar.