Homenatja del Black Music Festival 2019 a Aretha Franklin

La Black Music Big Band, formada per menors de 25 anys, són els responsables de l’homenatge

Redacció.- S’ha presentat la divuitena edició del Black Music Festival. En l’acte hi han intervingut Albert Piñeira, vicepresident segon de la Diputació de Girona; Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Jordi Viñas, alcalde de Salt; Pau Marqués, director del Black Music Festival, i Gerard Brugués, músic de Bigblack Rhino i Girona Aretha Franklin Tribut.
Un festival de caràcter república. S’ha anunciat la participació del nord-americans Postmodern Jukebox, el bluesman més funk Mr. Sipp i els sempre excitants Vintage Trouble; l’africà resident al Regne Unit amb veu d’Otis Reddding, J.P. Bimeni; els francesos Deluxe; el sorprenent Zelada que va deixar amb la boca oberta a Paul McCartney i els valors més destacats de casa nostra, La Casa Azul, Ramon Mirabet, Paula Valls, Nakany Kanté o Falciots Ninja, són alguns dels noms més destacables de la XVIII edició del Black Music Festival.
Com és habitual a les darreres edicions del festival, que ha acollit a grans dames de la música negra, en la seva majoria d’edat, el Black Music torna a comptar amb un cartell paritari.
La sempre fresca i sorprenent Black Music Big Band, formada per menors de vint-i-cinc anys, són els responsables de l’homenatge a Aretha Franklin, que a causa de l’èxit de la proposta ha passat a la sala gran de l’Auditori de Girona. Serà un concert únic amb artistes gironins que homenatjarà la reina del soul.
Es consolida el Black Music Pícnic al Parc del Migdia. El dissabte 16 de març, el parc acollirà les actuacions de The Gramophone Allstars Big Band, Black Music Big Band i Orelles de Xocolata.
Dissabte 9 de març se celebra el primer Hip Hop al Parc, que pretén acostar la cultura urbana de manera gratuïta. Actuaran les barcelonines Tribade, el banyolí Daura Mangara i l’argentina resident a Barcelona, Belén Natalí.
L’imparable grup gironí Bigblack Rhino, és l’encarregat d’actuar a la Sala El Mediator de Perpinyà, una seu ja històrica del Black Music Festival.
El Black Music Festival continua amb la seva voluntat d’expandir-se per tot el territori i ha programat concerts i activitats a espais de Girona, Salt, Barcelona, Perpinyà, Fornells de la Selva, Torroella de Montgrí, Bescanó i Reus.