Horace Silver Tribute inauguren el proper divendres 24 de setembre la Temporada de tardor 2021 de Joventuts Musicals de Figueres

Joventuts Musicals de Figueres celebra el seu mig segle de vida

Després de superar amb èxit una temporada 2020-2021 complicada a causa de les restriccions provocades per la Covid-19 i els seus derivats pel què fa a confinaments , Joventuts Musicals de Figueres presenta el proper divendres 24 de setembre a les 20.00 hores a l’Auditori Caputxins de Figueres, el primer concert de la Temporada de tardor de Joventuts Musicals de Figueres. La característica principal d’aquesta temporada de tardor rau en l’aposta pel talent KM.0 ja que totes les propostes tenen origen empordanès.

Els escollits per obrir aquest cicle són HORACE SILVER TRIBUT. Aquest projecte format pel figuerenc, Alexandre Carbonell (piano), Benet Palet (trompeta), Carles Pineda (saxo alt), Joan Martí (contrabaix) i Santi Colomer (bateria) neix a l’estiu del 2019 a Jazzejada de Vilamaniscle, per retre un homenatge al prolífic compositor i pianista, Horace Silver, el cuiner del jazz. Benet Palet a la trompeta, Carles Pineda al saxo alt, Alexandre Carbonell al piano, Joan Martí al contrabaix i Santi Colomer a la bateria interpreten temes del cuiner del jazz, com li agradava anomenar-se, que deia que “al jazz li cal una mica de picant, si no no té gust de res”.

La següent data serà el divendres 29 d’octubre a les 20h a l’Auditori Caputxins de Figueres amb el TRIO ORLINA. El Trio Orlina, format per Fina Bonet, Anna Carné i Antoni Mallol, tots tres residents a Peralada, es forma l’estiu del 2020 de forma casual i distesa. Els tres membres del trio duen a terme una tasca pedagògica important a la ciutat de Figueres i és just amb aquesta formació que es troben per aprofundir amb aquest format de música de cambra i investigar el repertori per aquesta formació. El concert ‘Pinzellades de Bach’ ens ofereix un repertori amb interpretacions de Beethoven, Schubert i Variacions Goldberg de J.S. Bach.

El divendres 26 de novembre a les 20h, l’Auditori Caputxins acollirà el penúltim concert de la temporada de tardor amb el QUARTET ARCATEM. El Quartet Arcatem format per l’alt empordanesa Sabina Ayats (viola), Agnalys Hager (oboè), Cécile Teixidor (violí),) i Shani Mégret (violoncel) combina subtilment el so de vent fusta del solista amb la calidesa del trio amb les cordes. Acompanyat dels altres instruments habituals del quartet de corda, a saber, el violí, la viola i el violoncel, l’oboè substitueix el primer violí. Aquesta formació presenta un programa original i eclèctic que abasta des de la música antiga fins a la moderna, inclosa la música acadèmica de diverses èpoques, enriquint-se amb música de tot el món.

Finalment, el dissabte 18 de desembre a les 20 h, el Teatre Municipal El Jardí acollirà el concert de cloenda de la temporada i que servirà per celebrar el 50è aniversari de l’entitat. Els escollits són GIORQUESTRA & MARC TIMÓN: Clàssics del Cinema. La GIO presenta aquest concert que representa un viatge a través de la història del cinema, des de la nostàlgia dels clàssics en blanc i negre fins a l’èpica de la ciència-ficció més actual, desvelant anècdotes i interioritats del món de Hollywood, de la mà del director i arranjador de l’espectacle, Marc Timón, resident a Los Angeles i compositor convidat del Palau de la Música Catalana aquesta temporada 21/22.

Des de Joventuts Musicals de Figueres ens fa il·lusió presentar una programació acurada i amb un valor afegit, empordanesos a cadascun dels concerts presentats. Si bé és un dels objectius des de fa unes quantes temporades, tenir músics de km0 i d’ aquest nivell, dóna un valor especial en aquesta programació de l’inici dels cinquanta anys.

Les entrades pels concerts a l’Auditori Caputxins tenen un cost de 7 € i es poden adquirir d’entrades a la taquilla del Teatre Municipal el Jardí, a www.figueresaescena.cat i, el mateix dia del concert, a la taquilla de l’Auditori Caputxins. Els socis de Joventuts Musicals de Figueres i els estudiants de música tenen l’entrada gratuïta. Tanmateix, les entrades pel concert de GiOrquestra& Marc Timón: Clàssics del Cinema tenen un cost entre 12 € i 15 € segons localitats escollides.

Tots els espectacles es duran a terme seguint les mesures preventives de la Covid-19 amb circuits d’entrada i sortida diferenciats, ús obligatori de mascareta, dispensadors de gel hidroalcohòlic i distàncies de seguretat entre butaques.