?Horitzons verticals’ en pintures

La mostra és una síntesi del paisatge amb L'objectiu de ressaltar els personatges

La galeria Montcada de Barcelona acull fins el 21 D’abril L’exposició ?Horitzons Verticals’ de L’artista Març Rabal. Les obres de L’artista inclouen personatges davant la grandesa i, a la vegada, la petitesa dels horitzons.
Les pintures aparentment senzilles, són sempre les més complicades. Darrera de la pintura de la Març Rabal hi ha un llarg camí cap a la simplicitat i la síntesis. A les seves primeres obres, la figura humana era la principal protagonista, per de mica en mica endinsar-se en paisatges minimalistes. Primer varen ser els pantalans i els embarcadors, després boscos frondosos. Els personatges de Rabal s’enfronten sempre a amplis horitzons que, per contrast, ressalten la petitesa dels mateixos. La depuració de les línies forma part D’un llarg procés creatiu que té com a conseqüència aquesta exposició individual de la Març Rabal a Barcelona.

A ?Horitzons verticals’, Rabal ha sintetitzat els boscos per ressaltar la verticalitat i els personatges pugen ara als arbres per albirar altres horitzons. La contraposició de conceptes: horitzontal o vertical, paisatges exteriors o interiors, donen la clau de la pintura D’aquesta artista.