Ignasi Terraza Trio, Martín Leiton Trio i Diana Palau & Joel Moreno Project, aquest cap de setmana actúen al festival l'Hora del Jazz

L’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM) organitza, com cada setembre des de fa 26 anys, el Festival L’Hora del Jazz – Memorial Tete Montoliu

El festival l’Hora del Jazz continúa la seva programació i aquest dissabte 17 de setembre farà parada a l’Auditori del Vinseum de Vilafranca del Penedès amb el concert d’Ignasi Terraza Trio, segurament un dels músics de jazz més valorats actualment a nivell nacional i internacional.

Diumenge 18, i com tots els diumenges de setembre, hi haurà un doble concert a la Plaça de la Vila de Gràcia, Primer, amb  les composicions originals de Martín Leiton Trio i, després, amb la improvisació de Diana Palau & Joel Moreno Project, que l’any passat varen editar el seu primer disc, PLAY.

L’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM) organitza, com cada setembre des de fa 26 anys, el Festival L’Hora del Jazz – Memorial Tete Montoliu. El festival programa propostes diverses de l’actualitat de l’escena catalana, pujant a l’escenari el millor de l’escena jazzística del nostre país i obre el jazz a nous públics, a més dels habituals del festival.

 

DISSABTE 17 DE SETEMBRE

AUDITORI DEL VINSEUM Museu de les Cultures del Vi
Plaça Jaume I, 5 Vilafranca del Penedès
Entrada anticipada: 10€ Taquilla: 12€

20.30h. Ignasi Terraza Trio
Ignasi Terraza és un dels músics de jazz més valorats actualment a Espanya i compta amb un creixent reconeixement internacional. Ha anat consolidant una personalitat inequívoca amb una manera d’interpretar el jazz. Un jazz mediterrani, extravertit, obert, còmplice, d’una bonica sensibilitat. Ens recorda el swing d’Oscar Peterson, la sensibilitat de Bill Evans i la saviesa de Tete Montoliu. Els 6 discos publicats pel seu trio en els darrers 15 anys ens permeten descobrir un so molt personal abordant un variat repertori de diferents estils. El trio es complementa amb el conegut contrabaixista Horacio Fumero i el brillant bateria Esteve Pi.

 

DIUMENGE 18 DE SETEMBRE. 

PLAÇA DE LA VILA DE GRÀCIA . BARCELONA
Entrada gratuïta

12h. Martin Leiton Trio
Composicions originals que serveixen a Bayer, Leiton i Domènech com a vehicle i alhora com a catalitzador de les idees que aquests tres observadors sonors ens ofereixen per compartir. La formació de vent, contrabaix i bateria deixa un espai on allò que no es toca pot ser descobert tant per l’oient com per l’intèrpret. Martín Leiton ens porta condensat en nou temes una idea: el so és el protagonista abans de convertir-se en melodia, ritme i harmonia, deixant que el llenguatge del jazz, juntament amb altres reminiscències, aparegui de la manera més natural que es pot. Es busca la música del moment, que cada integrant pressioni la tecla que cregui convenient acceptant cada event sonor com part del tot. A “Poetry of Sound” (Underpool, 2015) hi ha un quart integrant, el so de la vida, el so que ens acompanya quan la música passa a través de nosaltres.

13h. Diana Palau & Joel Moreno Project
Diana Palau & Joel Moreno Project és un quartet de jazz fruit d’una col·laboració que neix el 2011. És un projecte on la improvisació, sobre composicions originals i temes que formen part de l’univers musical de Diana i Joel, presa com un joc, té un paper central. Diana i Joel van començar tocant a duet (veu i guitarra) cançons de Jazz, MBP, Pop i també temes originals, fent-los servir com a base des d’on fer volar la seva imaginació, amb grans dosis d’improvisació i molta llibertat interpretativa. Més tard, en diferents ocasions, al projecte s’hi van anar incorporant intèrprets que han portat la música del grup a llocs fantàstics als que no s’hi hagués pogut arribar sense ells. Després de tot aquest viatge, han sentit la necessitat de plasmar la seva experiència en un CD (“PLAY”, Errabal 2015) on hi ha una mica de tot el que han anat trobant per aquest camí, diferents formacions, textures, intensitats, estils, etc.