II Aniversari del segell discogràfic gironí Saltamarges

El proper dia 13 d’abril de 2013 Saltamarges celebra el seu segon aniversari com a segell independent amb un concert especial a l’ATV de Sarrià de Ter (Girona)

Per a l’ocasió, encapçalarà el cartell l’última incorporació a l’escuderia, Syberia, banda de referència post-rock des de Barcelona. Completaran la vetllada el post-hardcore dels joveníssims i ganxons Please Wait; el metall obscur d’Assot, des del Montseny; i els barcelonins Zephyr Lake, amb el seu còctel d’indie 90’s i punk. La festa comptarà amb sortejos de les fins ara quatre referències editades.
Syberia – “Drawing A Future” (SM.003, 2013): La tercera referència discogràfica de Saltamarges es tracta del primer LP de Syberia, “Drawing A Future”, una banda de post-rock amb clars tocs metàl·lics i intencions èpiques. Després d’un any ple de concerts per la geografia ibèrica i diferents aparicions en festivals, treuen ara un llarga durada que amaga un dels plantejaments més sòlids sortit en anys de l’escena instrumental estatal. Es tracta d’una luxosa edició en vinil 12” blanc i amb un artwork artesanal a càrrec de Xavi Forné, conegut dissenyador gràfic fundador de The Poster Collective i també guitarrista del grup. Ara mateix, Syberia es troba en una gira de catorze dates durant març i abril per recórrer diferents punts de la península ibèrica.
Tempano / La Tumba de Nicolas Cage – Split (SM.004, 2013): L’última edició de Saltamarges és en forma de disc compartit entre dues bandes de referència en l’escena hardcore actual de Cantàbria. Per una banda, Tempano factura una combinació entre el post-hardcore i l’emo més violent. Pertanyen a aquella classe de grups que busquen experimentar amb el hardcore i portar-lo a un altre nivell. A l’altre cara de disc trobem La Tumba de Nicolas Cage, practicants d’un post-rock a cavall d’Explosions in the Sky i Envy. Tot això presentat dins d’un disc en vinil 12” de 180 grams, embolcallat amb una presentació de luxe.
Saltamarges és el nom darrere el qual s’hi troben sis amics que compartim la passió per la música i l’underground a parts iguals. I és que, per sobre de tot, creiem que aquestes dues parts són indivisibles per tirar endavant projectes que no es deixin contaminar per cap altre factor que no sigui la mera il·lusió, diversió i absoluta llibertat creativa.
L’altre punt d’unió inevitable és que aquestes sis persones som d’aquí, de diferents pobles gironins i de Girona capital. I, per tant, ens sentim partícips del que passa aquí lligat a la música independent. Tots hem passat estius d’adolescència acampant al Sant Feliu Fest (Atzavara Club), tots hem anat moltes vegades a l’ATV de Sarrià de Ter, tots hem sintonitzat per internet El Frenopàtic Radioshow, tots hem agafat el cotxe per assistir als concerts de Soroll a Vidreres o tots hem vist néixer l’H-titud Fest.
Tenim clar d’on venim. Demà no sabem on serem, però sí que continuarem sentint-nos lligats emocionalment a aquest espai. L’únic que sabem és que ara mateix el present és aquest granet de sorra a l’underground transformat en segell independent, que organitza concerts, i que tot just aquest 2013 acaba de complir dos anys amb quatre edicions discogràfiques sota el braç i a cavall de més. Celebrem aquesta fita conscients que ens queda molt camí per córrer.