II Concurs de relats breus i microrelats del festival El Segre de Negre 2019

Per primera vegada es podrà participar al certamen en llengua aranesa

Redacció.- Pagès Editors, l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, el diari Segre i l’Escola d’Escriptura de Lleida (EELL) convoquen el Segon Concurs de Relats Breus i microrelats El Segre de Negre 2019, un certamen que se celebra en el marc de la quarta edició del festival de novel·la negra i criminal El Segre de Negre, que tindrà lloc els propers 31 de maig i 1 de juny.
El concurs va néixer amb la categoria de microrelats a través de Twitter #micronegre el 2017 durant la celebració del festival i el 2018 es va ampliar amb la categoria de relat breu, tot tancant l’edició amb un gran èxit de participació en totes dues categories.
Aquest premi té com a objectiu promoure l’escriptura de textos literaris de gènere negre en petit format, incentivar el coneixement de la novel·la negra i criminal i fomentar la participació i la complicitat de la ciutadania amb el festival.
Una de les novetats del 2019 és la col·laboració del diari Segre, que publicarà una selecció dels relats i de les fotografies diàriament durant el mes de maig en la seva edició impresa.
A més, i també amb la col·laboració del diari Segre, es convoca la segona edició del Concurs de Fotografia #Instanegre que promou la creació fotogràfica amb referents al gènere negre. S’hi podrà participar des del 22 de març fins al 23 d’abril a través de la xarxa social Instagram.
Requisits i premis
Relat breu: els participants hauran d’escriure un text de 2.500 caràcters com a màxim. Es podrà participar des del divendres 22 de març fins al 23 d’abril.
#micronegre: els participants hauran d’escriure un microrelat de 280 caràcters com a màxim, inclòs el hashtag del concurs, a la xarxa social Twitter. S’hi podrà participar des del dia 30 de maig fins al 31 de maig de 2018.
Es podran presentar textos a totes dues categories en aranès, i també en català i castellà.
El jurat del premi està format per l’escriptora Montse Sanjuan; fundadora de l’EELL, Núria Serrate; el periodista i escriptor Jaume Barrull; el professor de filologia de la Universitat de Lleida i expert en llengua aranesa, Jordi Suïls, i l’experta en literatura negra, Charo González.
El guanyador/a del concurs de microrelats rebrà un lot de tres llibres de gènere negre i una subscripció digital trimestral a Segre.com. Pel que fa als relats breus, el guanyador podrà participar gratuïtament al Seminari intensiu de novel·la negra El Segre de negre els dies 30 i 31 de maig de 2019 a la Universitat de Lleida, rebrà un lot de cinc llibres de gènere negre i una subscripció digital trimestral a Segre.com. Hi haurà un accèssit per al finalista consistent en un lot de dos novel·les negres i una subscripció digital trimestral a Segre.com. Una selecció dels vint millors relats seran publicats al diari Segre diàriament durant el mes de maig i rebran una subscripció digital trimestral a Segre.com.
L’entrega de premis es durà a terme, durant la celebració del festival, el dissabte, dia 1 de juny al Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida en el marc d’un acte públic.