Imma Bosch, Anna Puig, Jordi Velasco, Onda Rambla, Volcano i l'Ajuntament de Figueres guanyadors dels Carles Rahola 2011

En aquesta segona edició ha augmentat tant el nombre de participants com de treballs presentats

El recull D’articles sobre el procés de fusió/absorció de Caixa Girona publicats al diari El Punt ha guanyat la segona edició dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola en la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita. El jurat ha valorat dels articles    ?signats per Anna Puig i Imma Bosch? ?la tasca D’investigació feta? per les autores, i considera ?que han anat un pas més enllà de la informació estricta i han interpretat L’actualitat per oferir les claus per entendre tot el procés’.
La sèrie de set articles «El accidente de la Costa Brava», signats per Josep Playà i publicats a La Vanguardia; i el suplement especial Vicens Vives: Cent anys, amb textos D’Alfons Petit, Daniel Bonaventura i Jordi Vilamitjana, i articles D’Enric Mirambell, Joaquim Nadal i Jordi Pujol, publicat per Diari de Girona, han quedat finalistes.
Aquesta ha estat la categoria dels premis Carles Rahola que ha registrat més participació en aquesta edició: s’hi han presentat 25 autors (un 42 % del total de participants) amb 49 treballs.
En la categoria de fotoperiodisme ?la segona amb més participació, amb 11 autors i 26 propostes diferents’, el jurat ha elegit com a guanyadora la fotografia titulada La neu talla les comunicacions per carretera, de Jordi Velasco, publicada al Diari de Girona, ?per la seva composició efectiva, que, emprant molt pocs elements, la converteix en una imatge molt simbòlica D’un fet amb tan ressò a les comarques de Girona com les nevades del passat 8 de març?.
El recanvi
, de Joan Castro, i la sèrie de fotos «Esquarterador», D’Eddy Kelele ?tots dos de L’agència Click Art Foto? han quedat finalistes.
El premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio ha estat el que ha experimentat L’augment més gran de participants, ja que s’ha passat D’un únic aspirant en la primera edició als onze D’aquesta.
El jurat ha proclamat guanyador el programa La taverna de la Rambla, D’Onda Rambla Girona, conduït per Eduard Cid, Pere Bahí i Pep Rodríguez, per ?la seva continuïtat, espontaneïtat i aposta pels continguts de proximitat’, qualitats que ?el converteixen en L’altaveu de personatges que sovint no tenen accés a altres ràdios més generalistes’. Com a finalistes han quedat els programes Cinc minuts més, de Ràdio Olot, i Esfera pública, de Catalunya Ràdio.
El web de L’Ajuntament de Figueres ha estat el mereixedor del premi a millor iniciativa de comunicació institucional. El jurat L’ha qualificat com a una ?eina oberta, participativa i àgil, que aposta clarament per les noves tecnologies’. La revista Engega!, de la Universitat de Girona, i la revista cultural L’Arjau, de L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, han estat les seves competidores més potents, i han quedat com a finalistes.
El jurat ha decidit nomenar directament guanyadors en les categories de televisió i projecte sobre comunicació. Els guanyadors són Terra D’amfitrions, de Volcano Televisió, emès a la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya, ?pel seu llenguatge televisiu àgil i modern, que el converteixen en un programa que dóna a conèixer els paisatges dels personatges que hi passen?, i el projecte Ivie Okundaye, de Marc Faro i Anna Teixidor, ?per la seva qualitat, viabilitat i entusiasme?. Aquest és, segons el jurat, un projecte ambiciós i interessant, que tracta D’un problema (la prostitució) de molta actualitat a les comarques gironines.
El jurat avaluador D’aquesta edició dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola ha estat integrat per:

Montserrat Minobis (presidenta del jurat), periodista, membre de la Fundació Consell de la Informació de Catalunya i presidenta de L’agència de notícies La Independent
Narcís Genís, president del Col·legi de Periodistes a la demarcació de Girona
Jaume Parés, cap de Comunicació de la Diputació de Girona
Saül Gordillo, director de L’Agència Catalana de Notícies
Guillem Terribas, llibreter
Paco Elvira, fotògraf i professor de fotoperiodisme a la Universitat Pompeu Fabra i a la Universitat Autònoma de Barcelona
Francesc Cruanyes, periodista figuerenc i director del programa de debat sociopolític 59 segons de TVE a Catalunya
Anna Estartús (com a secretària, amb veu però sense vot), periodista
Els Premis de Comunicació Local Carles Rahola tenen per objectiu reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol format, àmbit i estructura. En aquesta segona edició ha augmentat tant el nombre de participants (dels 45 autors de la primera edició s’ha passat als 59 de L’actual) com de treballs presentats: de 82 a 99.

Etiquetes:
,