Les Impuxibles escenifiquen el patiment mental amb música, dansa, text i llengua de signes a 'Suite TOC núm 6'

Després d'Aüc, la companyia torna a abordar un tabú social, aquest cop amb la voluntat de desestigmatitzar el patiment mental

Redacció.- Aquest dimecres, la Sala Beckett estrena Suite TOC núm 6, un espectacle de Les Impuxibles, companyia resident de la temporada 2018/19, que centren la seva última peça en la desestigmatització dels trastorns mentals i en la deconstrucció dels relats oficials.
A Suite TOC núm 6, Les Impuxibles parlen en primera persona i sense tabús del patiment mental i del fet de conviure amb un estigma social. L’espectacle neix de la seva experiència personal i ha viscut un procés de més de dos anys de creació que ha cristal·litzat en una peça multidisciplinar que barreja diferents llenguatges, gairebé tants com intèrprets hi ha escena: música, dansa, text i llengua de signes.
Èlia Farrero, Ariadna Peya, Clara Peya, Pau Vinyals i Adrià Viñas són els intèrprets de Suite TOC núm 6, un espectacle accessible per a persones sordes en el que la llengua de signes és un llenguatge escènic més.
Qui cuida els que cuiden?
La Clara pateix Transtorn Obsessiu Compulsiu des de fa onze anys i Suite TOC núm 6 li ha servit per encarar la seva realitat per primer cop en molts anys i per canviar la manera com s’hi enfronta.
L’espectacle també tracta el tema de les cures, la xarxa i el suport, des del punt de vista de l’Ariadna Peya, la germana gran de la Clara, i com ho viu ella que forma part del seu entorn més pròxim. “Quan tindré temps de posar-me malalta, jo? Què hi ha de les meves obsessions'”
Tots ho estem, de malalts, i qui no ho està és perquè no té un diagnòstic.
Suite TOC núm 6 interroga i qüestiona la societat. “Com es pot estar sa en una societat malalta?” “Com es pot ser feliç en un món que no ho és’ “Em van posar la vacuna contra la diftèria, el tètanus, l’hepatitis, el xarampió. No em van posar la vacuna contra la societat del rendiment i l’autoexplotació, l’amor líquid i la desigualtat.”