Inauguració de la 15a temporada del cinema del CCCB el proper dijous 14 de gener a les 20:00 a l’ Auditori

La primera sessió, el cinema-concert ‘Atlas Marey’, ret homenatge a les cronofotografies animades del pioner del cinema d’E.J. Marey, amb la música en directe de Mamut Cinema

Xcèntric, la programació de cinema del CCCB, inaugura la seva 15ª temporada el dijous 14 de gener, amb una sessió especial de cinema-concert a càrrec de la banda Mamut Cinema que tocarà sobre la projecció de cronofotografies animades del pioner del cinema Étienne-Jules Marey.

Cineastes com Pascale Bodet, Boris Lehman, Daniel Villamediana, Luis Miñarro (en qualitat de productor) o Daïchi Saïto vindran a presentar les seves pel·lícules i a parlar amb el públic.

En aquestes primeres sessions d’Xcèntric el cinema de no-ficció tindrà una presència especial en les seves diverses formes: cinema diari i autobiogràfic, retrat filmat, documental de conflictes bèl·lics o investigacions formals i plàstiques. L’exploració formal del mitjà serà un altre dels grans eixos estructurals d’aquesta programació i vindrà de la mà de cineastes de la llum i el color com Barry Gerson, Ernie Gehr o Daïchi Saïto, que ens acompanyarà a la última sessió del 28 de febrer; del cos (James Herbert) o de la experimentació sonora; (Kurt Kren, Guy Sherwin o Paul Winkler, entre d’altres).