Inauguració de la Capital de la Cultura Catalana Badalona 2010

L'any 2011 serà el torn D'Escaldes-Engordany

La ciutat de Badalona, que amb 220.000 habitants és el tercer municipi amb més població de Catalunya, va fer el passat dissabte L’acte D’obertura de la seva Capital de la Cultura Catalana 2010, setena capitalitat cultural de L’àmbit lingüístic català després de Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008, Figueres 2009 i abans no sigui el torn D’Escaldes-Engordany (Principat D’Andorra) 2011.
 
L’acte institucional D’obertura es va fer al Teatre Zorrilla. Posteriorment, a les 21.00 h., hi va haver un concert gratuït de Marc Parrot D’homenatge als 50 anys de la Nova Cançó, al Pavelló de la Plana.
 
A L’acte D’inici formal de la Capital de la Cultura Catalana Badalona 2010, que va ser presentat pels periodistes badalonins Lídia Heredia i Joan Garcia, hi va assistir L’alcalde de Figueres, Santi Vila, ciutat que ha precedit a Badalona com a referent cultural per a tot L’àmbit lingüístic català durant L’any passat. També hi va assistir el Cònsol Major (alcalde) D’Escaldes-Engordany, municipi que rellevarà a Badalona com a Capital de la Cultura Catalana L’any vinent. Catalunya Nord va estar representada pel regidor de Cultura de L’Ajuntament de Perpinyà, Jaume Roure. El Parlament de Catalunya va ser representat, entre D’altres, per la presidenta de la comissió de Política Cultural, Maria Mercè Roca.
 
Durant L’acte D’obertura de Badalona 2010, L’organització Capital de la Cultura Catalana es va lliurar a títol pòstum a Jaume Vives i Sobrino (Badalona, 1953-2009) la Medalla D’Or D’aquesta entitat. La distinció s’ha concedit com a reconeixement al treball que Vives va desenvolupar, en la seva condició de regidor de Cultura i Patrimoni Cultural de L’Ajuntament de Badalona, per L’assoliment per part de Badalona de la Capital de la Cultura Catalana 2010.
 
Badalona va ser elegida Capital de la Cultura Catalana 2010 per un jurat constituït per Montserrat Casas, rectora de la Universitat de les Illes Balears; Anna M. Geli, rectora de la Universitat de Girona; Antoni Giró, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya; Francesc Xavier Grau, rector de la Universitat Rovira i Virgili; Josep Joan Moreso, rector de la Universitat Pompeu Fabra; David Serrat, anterior rector de la Universitat de Vic; Francisco Toledo, rector de la Universitat Jaume I de Castelló; Xavier Tudela, president de L’organització Capital de la Cultura Catalana, i Joan Viñas, rector de la Universitat de Lleida.
 
Durant tot L’any de la seva capitalitat cultural Badalona desenvoluparà un ampli programa D’actes per a mostrar la seva potència cultural. Trimestralment s’editarà una agenda informativa, en la qual estarà reflectida, dia a dia, tota L’oferta de la capitalitat cultural.
 

Etiquetes:
, ,