Inauguració de la mostra fotográfica “Lost in Tradition”, de Myriam Meloni al Teatre Lliure de Gràcia

L'exposició aborda el matrimoni entre adolescents a Geòrgia i s'inaugura el 21 de novembre a les 18h amb la presència de les autores

Redacció.- RUIDO Photo presenta l’exposició “Lost in Tradition: matrimoni entre adolescents a Geòrgia “, realitzada per la fotògrafa Myriam Meloni en col·laboració amb la periodista Elena Ledda. L’exposició es podrà veure de el 21 de novembre de 2019 a el 26 de febrer de 2020 al bar del Teatre Lliure de Gràcia de Barcelona. La mostra forma part d’una iniciativa de Teatre Lliure que, en col·laboració amb RUIDO Photo, pretén crear un espai de referència de la fotografia documental a través d’exposicions d’autors de renom vinculades a la programació teatral de la temporada 19/20.
“Lost in Tradition” aborda la pràctica del matrimoni precoç a Geòrgia, molt arrelada en les tradicions religioses. En aquest país post-soviètic, el 17% de les dones es casen sent menors d’edat amb homes que gairebé no coneixen. La majoria de les noies abandonen l’escola i es converteixen ràpidament en dones casades, mares i sovint, en criades a casa dels seus sogres, vulnerables a l’abús físic i emocional.
Les fotografies de Myriam Meloni aconsegueixen acostar aquesta realitat des d’una gran sensibilitat a través de retrats de joves casades i elements simbòlics de les seves històries, mostrant la part més humana de les relacions, així com les seves contradiccions.
L’exposició s’inaugura el dijous 21 de novembre a les 18h al bar del Teatre Lliure de Gràcia. L’acte comptarà amb la presència de la fotògrafa, Myriam Meloni, de la periodista Elena Ledda, i del dissenyador de l’exposició, Roger P. Gironès, de RUIDO Photo.
Aquesta mostra forma part de les Accions Directes, un conjunt d’activitats (tallers, conferències, xerrades, exposicions) que el Teatre Lliure ha posat en marxa aquesta Temporada 19/20 en línia amb els seus objectius culturals, socials i educatius.
El bar de Gràcia es converteix, així, en un espai expositiu dedicat preferentment a la fotografia. En col·laboració amb RUIDO Photo, qui s’encarrega de la producció expositiva, es presentarà durant la temporada 19/20 una sèrie de mostres fotogràfiques d’autors de renom vinculades temàticament a les obres teatrals en cartellera. “Lost in Tradition” representa la temàtica de la joventut, en relació amb els espectacles Flan i This is Real Love.