Inaugurada la 7a edició del festival Gastromusical amb la fusió entre la cuina de Jordi Jacas i la música de CMS Trio

El Gastromusical continuarà la setmana vinent amb la música de Maika Makovski i la cuina de Damian Allsop

El restaurant Molí de l’Escala va obrir ahir la 7a edició del festival Gastromusical amb la fusió entre la cuina de Jordi Jacas i la música de CMS Trio. La nit va portar diferents sorpreses per al públic que va participar en la preparació d’un dels plats i amb Jordi Jacas actuant a l’escenari. El Gastromusical continuarà la setmana vinent amb la música de Maika Makovski i la cuina de Damian Allsop.
 
Per aquesta primera nit de Gastromusical, Jordi Jacas i el seu equip van voler fer diferents picades d’ullet als assistents amb una proposta de menú inspirada en el jazz de CMS Trio. El cuiner i propietari del Molí de l’Escala i ideòleg del festival, va obrir la nit amb un gaspatxo de tomàquet raf per menjar amb les mans inspirant-se en el caràcter urbà del jazz.
 
La principal sorpresa de la nit va arribar amb l’adaptació musicada del bacallà al pil-pil que Jordi Jacas havia anunciat. El cuiner va pujar a l’escenari, acompanyat de CMS Trio, i es va afegir a l’acompanyament musical mentre el públic es preparava la salsa pil-pil per acompanyar el bacallà, sumant-se també al joc musical remenant els bols de la salsa amb les culleres.
 
 
El menú va continuar amb el plat ‘Anarquia’, on es proposava un joc entre la vedella i la salsa Cafè París, una de les gran salses de la cuina clàssica; i es va tancar amb una altra picada d’ullet al caràcter urbà del jazz amb l’Strawberry’s Burguer, una versió de la clàssica hamburguesa en aquest cas de maduixa.
 
Jordi Jacas va destacar que “el més important és impactar emocionalment el públic, que vinguin, s’ho passin bé i avui han vist com el cuiner pujava a l’escenari i ells cuinaven”. En el mateix sentit, un dels integrants de CMS Trio, Javier Colina, es va mostrar satisfet del maridatge entre cuina i música “perquè tot són emocions”, segons va dir.
 
 
Després del sopar, va ser el torn per a la música de CMS Trio integrat per Javier Colina, contrabaixista; Marc Miralta, bateria; i Perico Sambeat, saxofonista. La formació, que ha estat la base de diferents projectes de jazz, va oferir un concert recopilatori amb les cançons dels seus dos àlbums. Van fer sonar el seu jazz més enèrgic, incorporant noves fórmules musicals sense perdre la passió i la creativitat que caracteritza el grup.
 
 
La primera nit de Gastromusical es va tancar amb un sorteig a benefici de Càritas on, entre altres, es va sortejar una camiseta del FC Barcelona, un àpat per a dues persones al mateix Molí i una cistella de productes agroalimentaris. I es va tancar amb la música que va oferir Josep Torrent.
 
La 7a edició del Gastromusical continuarà dimecres vinent amb la música de Maika Makovski i la cuina de Damian Allsop. Amparo Sánchez, Quimi Portet i Núria Graham, a l’escenari, i Paco Pérez, Isma Prados i Artur Martínez, als fogons, completaran la programació del festival.