Inauguren el Centre de Visitants del Gironès

Un espai al servei de la promoció de la comarca

El dissabte 26 de març es va inaugurar el Centre de Visitants del Gironès amb L’assistència del delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús; la presidenta del Consell Comarcal del Gironès, Cristina Alsina, i L’alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, a més de nombrosos alcaldes, empresaris turístics, productors i artesans de la comarca i personal del Consell Comarcal del Gironès.

El Centre de Visitants del Gironès és un projecte del Consell Comarcal del Gironès, finançat pel FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) i pel Departament D’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, a través del Pla de foment turístic Gironès’Girona,  ubicat a Sarrià de Ter. És un equipament que vol esdevenir un important revulsiu socioeconòmic per a tota la comarca del Gironès pel que fa al sector turístic.

L’espai contempla diferents serveis per a visitants, turistes i població local: una Oficina Comarcal de Turisme, el Centre D’Interpretació del Territori, L’Espai de Gastronomia, L’Espai de Tallers i Activitats i, finalment, L’Espai D’Exposicions Temporals conformen els punts d’interès del nou equipament. Els prop de 900 metres quadrats repartits en planta baixa i primer pis tenen l’objectiu principal d’esdevenir el punt d’arribada a la comarca des del qual el visitant rebrà una informació general del Gironès i una documentació específica, a partir de la qual podrà optar, en funció del seu interès, a sortir i conèixer pròpiament el territori.

El Centre de Visitants del Gironès és un servei adreçat a la promoció del turisme a la comarca, que s’orienta no només al turisme D’interior, sinó també al visitant provinent de la Catalunya del Nord, del territori espanyol i de la resta D’Europa.