Ingràvid situarà Figueres en l'avantguarda de la creació contemporània

El Festival de Cultrua Contemporània vol apropar la creació actual a tots els públics

El Festival de Cultura Contemporània de l’Empordà inicia aquest 2009 una nova etapa amb el nom d’Ingràvid, estrenant nova seu a Figueres. L’objectiu d’aquests canvis és potenciar i donar sortida al creixement registrat en els últims anys per aquesta proposta D’últimes tendències artístiques i culturals, amb el plus de la interactivitat amb el públic.
Ingràvid és un festival que produeix treballs D’arts visuals i afins, difonent-los a l’espai públic, principalment interactius i que vinculen la creació contemporània, de risc, amb la societat. A Aquestes propostes se li sumen D’altres, en format D’activitats paraL’leles multidisciplinars i relacionades amb la crítica, el pensament i la creació contemporànies. Les peces es mostren
principalment a L’espai públic amb l’objectiu d’apropar la creació actual més avantguardista a tots els públics.

El Festival està organitzat per ?Z? (Zona d’Experimentació i Treballs Artístics) amb el suport de l’Ajuntament de Figueres, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal de l’Alt
Empordà i el Museu de l’Empordà.

Instal.lacions interactives, performances, taules rodones, tallers, projeccions, vídeo, cinema, activitats infantils, música i poesia formen part de la programació de l’esdeveniment que tindrà lloc del 24 al 27 de setembre i que vol apropar la creació actual a tots els públics.

La proposta transgressora i D’últimes tendències culturals tindà una ?WikiPlaça?, un novedós espai interactiu que s’instal.larà a la part baixa de la Rambla i que ja ha passat per ciutats europees com Paris o Sevilla.

Poesia en directe al mercat de la fruita, un audiovisual d’arquitectura efímera que transformarà la façana del teatre El Jardí i les instaL’lacions al carrer són entre les principals propostes. Entre la programació també destaca els col.lectius Telenoika o Hackitectura.net; els artistes Antoni Abad, Thaïs Botinas, Cristina Busto, Sebastian Campion, Eduard Escoffet i Jordi Mitjà; els poetes Josep Pedrals i Eduard Carmona o el cantant Guillamino.

Etiquetes: