Innovadora iniciativa de Temporada Alta amb la proposta #AntivirusTA

Píndoles d'arts escèniques per gaudir des de casa, amb actors com Pere Arquillué, Vicky Peña, Francesc Orella i Jordi Martínez

Redacció.- Temporada Alta presenta, al seu canal de Youtube, Antivirus TA (#AntivirusTA), una iniciativa per a portar les arts escèniques a casa de la gent durant el confinament decretat en relació el COVID-19 (coronavirus). Per aquest motiu, el Festival s’ha posat en contacte amb artistes i companyies amics de Temporada Alta i els ha demanat si poden enregistrar des de casa petites gravacions per a publicar a les xarxes socials: coreografies, poesia, monòlegs, textos recitats…qualsevol proposta és vàlida per fer més agradable l’estada a casa. D’aquesta manera, ells mateixos es graven, envien el vídeo al Festival, i l’equip de Temporada Alta s’encarrega de fer-ne difusió.
En formats reduïts, com a molt 5 minuts, s’aniran penjant les gravacions al canal de Youtube del Festival i se’n farà difusió també a través de les xarxes socials per tal de fer arribar la iniciativa al màxim de gent. Els artistes, en temps díficls, s’uneixen sota el paraigües de Temporada Alta, per regalar cultura a la ciutadania, posant el seu granet de sorra fent així la situació més fàcil. Per aquest motiu, de manera totalment desinteressada, ofereixen fragments que ells mateixos han escollit i que representen des dels seus domicilis.
Antivirus TA se suma a les iniciatives proposades per diversos agents del sector per tal de seguir mantenint viva la flama de les arts escèniques durant el confinament. Si el públic no pot anar el teatre, el teatre entra a les cases dels espectadors. Fins al moment, artistes i companyies com Pere Arquillué, Vicky Peña, Francesc Orella, Jordi Martínez, CaboSanRoque i El Niño de Elche, Lluís Marco, Francesc Cuéllar i Sol Picó, s’han sumat a la proposta i els seus vídeos es poden veure al canal de Youtube del Festival. Per exemple, Sol Picó avança als espectadors un petit fragment del seu nou espectacle Malditas plumas, que tenia previst estrenar-se el 26 de març al Teatre Nacional de Catalunya.
A més, diversos artistes ja han manifestat la voluntat de sumar-se a la iniciativa, entre ells,  Julio Manrique, Àgata Roca, Sergi López, Blai Mateu i Camille Decourtye, Lluís Homar, Sílvia Pérez Cruz, Mario Gas, Elisabet Casanovas, Vicky Peña, Tortell Poltrona, David Selvas, Silvia Munt, Sílvia Pérez Cruz, Hermanos Oligor y Microscopía, Clara Segura, Marta Marco, Meritxell Yanes, Míriam Iscla…a partir d’avui, s’aniran penjant les diverses píndoles de manera progressiva al canal de Youtube de Temporada Alta. D’aquesta manera, el Festival busca apropar-se als espectadors incentivant la resolució de no sortir de casa a no ser que sigui estrictament necessari.