INSPAI presenta l'exposició i el sisè quadern de fotografia, 'Dani Duch: Fotografia de premsa, 1979-2011'

El fons fotogràfic de Dani Duch, que actualment consta de 43.728 imatges, va ingressar a INSPAI el 2007

La mostra compta amb 35 fotografies de format 40×50 cm, en blanc i negre i en color, i un audiovisual que inclou un recull D’imatges i una entrevista en què Dani Duch reflexiona sobre diferents aspectes de la seva trajectòria professional i del seu treball fotogràfic.

Per la seva banda, el catàleg, que és el sisè que es publica dins la col·lecció ‘Quaderns de Fotografia’, també inclou escrits relacionats amb la situació política, econòmica, social i cultural de L’època en què Dani Duch es va iniciar en el món del fotoperiodisme, així com de la situació actual de la professió.

L’exposició i el catàleg palesen els canvis, tant tècnics (amb el pas de la fotografia analògica a la digital, i la consolidació D’aquesta darrera) com socials, polítics i culturals experimentats i assimilats pel fotoperiodista des de la fi de la dictadura fins al moment actual. El context que reflecteixen les fotografies dels anys setanta, amb L’arribada de la democràcia, també es llegeix en clau de canvi, atès el moment històric que va representar la transició en la vida dels ciutadans D’aquest país. La particular visió del fotògraf s’inscriu, primer, en la part més local, i, posteriorment, en el vessant nacional i internacional.

El fons fotogràfic de Dani Duch, que actualment consta de 43.728 imatges, va ingressar a INSPAI el 6 de març de 2007, i des de llavors el centre ha dut a terme les tasques de descripció, catalogació i ordenació, restauració i digitalització de les imatges.

L’exposició es podrà visitar gratuïtament fins al 26 de novembre, de dilluns a dissabte, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura de Girona.