Interculturalitat a les Festes de Gràcia

La Plaça del Folk acollirà un seguit D'activitats relacionades amb les diferents cultures del món

El C.A.T Centre Artesà Tradicionàrius ha organitzat un seguit D’activitats a la Plaça del Folk, la plaça del Sol, durant les Festes de Gràcia 2009, que tindran lloc del 15 al 21 D’agost. Aquest any, la Plaça del Folk serà la plaça de la Interculturalitat i per això hi haurà una sèrie D’activitats cada tarda.
El dissabte dia 15 a les sis de la tarda es farà una sessió de ?Contes del món?. Els contes D’arreu del món reflecteixen la infinita varietat de la cultura popular de tradició oral, la importància de la paraula i de les històries que expressen la manera de sentir i pensar dels pobles. A dos quarts D’onze de la nit L’Orquestra de Percussions Ibèrica amb Eliseo Parra deleitarà el públic amb el rítme i percussió de les músiques de la Península Ibèrica.La fórmula de COETUS és fer dialogar uns instruments tradicionals de percussió i explorar les seves possibilitats tots junts en un escenari, al costat D’una veu.

A les dotze del migdia del diumenge 16 tindrà lloc un concert a càrrec de Raval All Stara ?Small Combo?, un projecte que aposta per la creació coL’lectiva, la jam session i la improvisació, com a mitjà d’apropament de diferents músics que conviuen a la ciutat de Barcelona. Es presentarà també el projecte Soulistic de INGA MATTHIES, una formació que es nodreix del so sampleajat i vinilístic del Hip Hop i fusiona gèneres com el Soul i el R&B amb matisos de Jazz. A les sis de la tarda es farà una sessió de ?Jocs del món? i a dos quarts D’onze de la nit la formació Al Tall presentarà el seu nou CD, ?Vergonya, cavallers, vergonya?.

El dilluns 17 Diego Vilarasau explicarà els contes de L’aviador Dax i es presentarà el segon disc de Nour, ?En Blanc?. El dimarts serà el torn de L’espectacle D’animació infantil ?Els jugamons’ i a la nit, Buritaca, L’agrupació artística multidisciplinària colombiana ? gracienca aportarà el seu espectacle en directe.

El públic assistent podrà gaudir dimecres dels L’espectacles ?Contes D’aquí i D’allà? i ?Un passeig pels pirineus’ amb El Pont D’Arcalís i L’Esbart de Fontcoberta.

El dijous 20, després del sopar popular, Francesc Ribera ?Titot’ presentarà la gira ?300 anys’ amb la seva formació Aramateix. La formació és ska-rock aborigen, per explicar sense vergonya ni complexos qui són, com senten i què pretenen de la vida i de l’entorn.

Tancarà la festa un taller de henna i la presentació del cd ?El Guerxo i la Donzella del grup Amanida Folk que proposa un viatge arreu dels Països Catalans i de molts altres indrets de l’àrea mediterrània.