Inund'art celebra la seva 11à edició com a festival de referència artístic

La Trobada i Mostra d’Art Multidisciplinari inunda Girona amb una cinquantena de propostes, entre exposicions i instal·lacions, performances, música o dansa

Del 3 al 5 de juny, a Girona, el festival Inund’ART celebra el seu onzè aniversari consolidat com a plataforma de promoció de la creació, la producció i l’exhibició d’art emergent de totes les disciplines. En aquesta onzena edició, el festival ha registrat un rècord de propostes artístiques que han optat a ser seleccionades pel festival d’enguany. Prop de 400 projectes artístics s’han presentat a la convocatòria d’aquest any, una xifra que representa un increment de 15% respecte el 2015. El 70% dels projectes presentats la convocatòria 2016 són obra d’artistes catalans, el 20% d’espanyols i un 10% d’internacionals. Pintura, fotografia, escultura, audiovisual, instal·lacions al carrer, dansa, música, performances, poesia o accions són les disciplines més nombroses entre totes les presentades. Aquestes dades consoliden Inund’ART com una de les propostes de referència dins del mapa artístic de Catalunya.

 

Gran varietat de propostes

Inund’ART programa una cinquantena d’accions durant els tres dies del festival. Els espectadors podran visitar una desena d’exposicions, moltes d’elles col·lectives, i tres instal·lacions al carrer que mostren obres d’una gran varietat de disciplines, principalment pintura, fotografia i escultura. El festival programa artistes de renom internacional com Reza Deghati o grans noms de l’art a casa nostra, com Concha Vidal, però aquest cop la direcció artística del Festival ha tingut una mirada molt acurada amb artistes de gran qualitat i talent de Girona i de comarques de Girona com: Xevi Bayona, Xevi Lloses, Carles Palacio, Xevi Solà en les arts visuals; Paco Viciana, Agitart i Contaminado Sonrisas en les arts escèniques, i Marta Pérez i Blik Black Rhino en les arts musicals. En total un 80% d’artistes gironins i comarques amb la intenció de posar en valor en talent de casa nostra, a vegades, poc reconegut.  El programa Inund’ART 2016 es completa amb una vintena d’activitats i propostes de diferents disciplines artístiques, com dansa, música, perfomances, poesia o accions, que tindran lloc al llarg dels tres dies.