Irídia Fest

Irídia Fest celebra la seva 2a edició el 16 i 17 de febrer

El festival de cultura i drets humans es farà a la Sala Paral·lel 62

Redacció.-El pròxim 16 i 17 de febrer tindrà lloc la segona edició l’Irídia Fest, el festival de cultura i drets humans. Impulsat per Irídia, neix de la reflexió que és fonamental demostrar que hi ha alternatives col·lectives empoderadores per fer front a la radicalització de l’odi, a través de la generació d’espais de vinculació, comunitat i celebració. Les entrades es poden adquirir a la web de la mateixa sala.

La sala Paral·lel 62 acollirà una programació que aposta un any més per propostes plurals, crítiques i de qualitat. L’Irídia Fest omplirà l’escenari d’artistes internacionals i locals, en dues jornades en què seran presents les arts escèniques i la música.

Després de l’èxit de la primera edició de Irídia Fest, enguany torna sota el lema “Denunciem l’inacceptable. Imaginem el desitjable” amb la voluntat de crear un espai de trobada i celebració, capaç d’obrir horitzons al voltant de propostes culturals de denúncia, crítiques i transformadores.

Divendres arrencarà amb l’espectacle de teatre No soy tu gitana de Sílvia Agüero i l’actuació del duet flamenc Rafael Perona i Carmen Amador.

Dissabte serà el torn de la música amb el conjunt de salsa i música afrocubana Tarquim y Los Metales Preciosos, Lapili i els seus ritmes dancehall i afrobeat. També amb Dowdelin, una banda de Londres que ens portarà el seu afrofuturisme crioll amb arrels a Guadalupe, Martinica i Armènia. I acabarà amb una festa per suar fins a terra amb reggaeton, dancehall, demBow, hip-hop, afro beats de la mà de La Bulla Perreo!! Jahzzmvn & Aceitunas Negras.

El festival reivindica el paper de la cultura per a crear imaginaris compartits capaços de transformar la realitat que ens envolta, i alhora ajuda a finançar el servei d’atenció i denúncia (SAIDAVI) garantint la seva gratuïtat.

L’Irídia Fest és possible gràcies a la complicitat de la sala Paral·lel 62 i col·laboració amb Say it Loud, que sota el lema de “Ciutat – Cultura – Comunitat”, aposta per l’economia social i solidària. Say It Loud és un projecte de la cooperativa Quesoni, que treballa en l’àmbit de la cultura des de la gestió d’esdeveniments, la programació, els serveis artístics i tècnics de so, il·luminació i audiovisuals.

Programació

DIVENDRES 16 DE FEBRER

No soy tu gitana de Sílvia Agüero

No és un monòleg, sinó un diàleg teatral sense pretensions de desconstruir a ningú. Més d’una hora d’història, riures, canvis de vestuari, cant, ball i alguna maledicció. Fer riure al públic amb el racisme de lleis històriques absurdes és l’única pretensió per a arribar a un lloc comú on les gitanes t’ensenyin a fer compàs per tangos i que tots siguem una mica més feliços.

Rafael Perona + Carmen Amador

Un duet flamenc, amb el guitarrista i President del Centre Cultural Gitano de la Mina, Rafael Perona i la cantaora Carmen Amador, tots dos activistes pels drets del poble gitano, són habituals a diferents “tablaos” flamencs de Barcelona. Tancaran amb flamenc l’obra de teatre No soy tu gitana en una edició especial creada pel festival.

DISSABTE 17 DE FEBRER

Tarquim y Los Metales Preciosos

A.K.A Pau Vidal. Saxofonista, flautista i compositor ha fet la seva carrera de la mà de grans artistes com Nathy Peluso, Gonzalo Grau, Bitty Mclean o Andrea Motis. El seu interès en la música cubana, el jazz, el soul i el reggae han acabat esdevenint els seus llenguatges musicals. Acompanyat d’una potent secció de vents especialment pensada per l’ocasió i avançant bona part del repertori que compondrà el seu segon LP. Salsa i música afrocubana de la mà d’una de les formacions més sòlides i elegants dels últims temps.

Dowdelin

Grup d’afrofuturisme crioll amb base a Lió i amb arrels a Guadalupe, Martinica i Armènia, Dowdelin difon l’amor amb el seu nou i addictiu shuffle Simé Love.

Lapili

María del Pilar Robles (Ciudad Real, 1994), l’artista multidisciplinària avui coneguda com a Lapili. Salta a la fama l’abril de 2018 amb el seu hit viral Cómeme el donut i des de llavors Lapili cantant, estilista, dissenyadora, ballarina i coreògrafa, s’ha convertit en un símbol d’apoderament femení en el seu estat més pur. Afrobeat, dancehall i actitud d’una artista que ha passat per Londres, Ghana i Madrid.

La Bulla Perreo!! Jahzzmvn & Aceitunas Negras

Un final de festa per suar fins a terra amb reggaeton, dancehall, demBow, hip-hop, Afrobeats… Amb una mirada underground i anticomercial per al goig de totes aquelles que comenceu a avorrir-vos d’escoltar els mateixos temes a totes les festes. Des de les seves xarxes socials, La Bulla també fa un treball de cerca i difusió d’artistes emergents a través de les seves recomanacions mensuals, i en poc temps s’ha convertit en una festa de referència a l’escena del “perreo” de Barcelona.