Iseo & Dodosound, Oques Grasses i Xiula, primeres confirmacions del Festival Ítaca

Treballa per programar una vintena de concerts aquest estiu a set pobles de l’Empordà

Redacció.– Iseo & Dodosound, Oques Grasses i Xiula. Aquests són els primers noms confirmats del cartell del festival ÍTACA, CULTURA i ACCIÓ per a la seva novena edició que tindrà lloc aquest estiu, entre maig i setembre. Els primers tres concerts confirmats se celebraran a l’Estartit a finals de juny.

Dels primers noms confirmats destaca l’actuació d’Iseo & Dodosound que és, de moment, l’única que oferirà la banda navarresa a les comarques gironines aquest estiu, el 24 de juny. Després d’una llarga aturada, Iseo & Dodosound tanquen les portes de l’estudi per tornar als escenaris amb Inédito Tour, una gira en la que han decidit compartir amb el seu públic, de manera exclusiva, abans que vegin la llum, diverses cançons del seu tercer disc. A més, ho faran acompanyats dels seus inseparables The Mousehunters, banda al complet. Un espectacle únic i exclusiu per a aquest InéditoTour que trepitjarà poques poblacions.

El festival torna a acollir el concert d’Oques Grasses, un dels clàssics d’ÍTACA al llarg de la seva història. La banda osonenca hi torna per presentar el 26 de juny seu nou treball que es publicarà el proper mes de maig. Un treball molt esperat després del seu aclamat Fans del Sol que va consolidar Oques Grasses com un dels grups de referència del panorama musical català amb un talent, una imaginació i una personalitat única.

Dins la seva programació familiar, el festival també anuncia el concert de Xiula, una experiència per a públics de totes les edats, una festa en forma de viatge per les seves cançons. La banda presenta el 27 de juny a ÍTACA nou espectacle que inclou la presentació de cançons del seu últim disc Descontrol Mparental (en el que han col·laborat Beth, Suu i Clara Peya, entre d’altres) sense oblidar els hits del grup: Verdura i Peix, Polls, Sucre, T’estimo Bastant o Estic nerviós

Les entrades pels tres primers concerts d’ÍTACA 2020 ja es poden comprar al web del festival (www.itacacultura.cat)

Una vintena de concerts malgrat tot

Impulsat per la productora gironina Link Produccions, el festival treballa per programar una vintena de concerts aquest estiu a set pobles de l’Empordà amb la idea de recuperar bona part de l’oferta cultural i musical que oferia abans de la pandèmia. El festival es mostra confiat a assolir aquest objectiu malgrat les grans dificultats per poder planificar els esdeveniments a causa els canvis constants en les restricions fruit de la incertesa que vivim. El festival torna a reivindicar la #culturasegura i aplicarà totes les mesures de seguretat vigents per assegurar la salut del públic, del personal i dels artistes que participaran a l’ÍTACA 2021.