ÍTACA presenta el darrer treball de Pau Riba amb la Fireluche

Roger Mas, Sanjosex, De Mortiners, Plan, Lluís Costa, Enric Cassassas, Oriol Sauleda o Núria Vernis, entre altres, participaran en el concert

Redacció.- L’Orchestra Fireluche presentarà al Festival ÍTACA el seu darrer treball Segona Florada creat conjuntament pels components de la banda i pel músic i escriptor Pau Riba. La banda de la Cellera de Ter presentarà el disc pòstum de Pau Riba en un concert molt especial que comptarà amb les col·laboracions de músics i poetes i familiars del músic. L’actuació tindrà lloc el dia 18 de juny a La Pera.

El concert comptarà amb les col·laboracions de cantants o bandes com Roger Mas, Sanjosex, De Mortiners, Plan, Lluís Costa o Llull Riba -fill de Pau Riba-. També hi participaran poetes o rapsodes com Enric Cassassas, Oriol Sauleda, Núria Verris o Memi March -la companya de Pau Riba-.

Serà un concert únic i molt especial per presentar el nou treball de la formació gironina que va començar a col·laborar amb Pau Riba l’any 2013 i que va culminar amb la publicació del disc conjunt Ataràrxia, el 2019.

L’Orchestra Fireluche presenta ara la continuació natural d’aquella proposta amb el nou treball Segona Florada. En aquest nou disc -assegura la banda- les noves flors melòdiques, plantades a quatre mans tant pel cantant com per l’orquestra dins el mateix jardí original, es combinen ara amb veus noves i bulbs guardats de flors ja clàssiques, fent reviure un espectacle que, si bé semblava estroncat de soca-rel, ara floreix de bell nou damunt uns escenaris àvids de sentir-se posseïts per les noves cançons d’un dels nostres més grans poetes.
Recta final de l’ÍTACA
L’ÍTACA afronta la seva recta final aquest mes de juny. Aquest cap de setmana a Corçà hi programa les actuacions d’Albert Pla & Diego Cortés -10 de juny- i de Manel -11 de juny-. El cap de setmana següent, el festival es trasllada a Gualta -17 de juny- amb Àlex Serra & Totidub + Na Lúa (Visuals) i a La Pera -18 de juny- amb L’Orchestra Fireluche.
70% d’entrades venudes de l’ÍTACA SANT JOAN
Els dies 23, 24 i 25 de juny, a L’Estartit, el festival celebrarà els seus concerts més multitudinaris amb les actuacions de Rigoberta Bandini, Oques Grasses, Zoo, Zahara, Ana Tijoux, Roba Estesa, Suu, Cala Vento o The Tyets, entre altres. A dues setmanes de la seva celebració, els concerts ja han superat el 70% de l’aforament ja s’han venut més de 10.000 de les 15.000 entrades que s’han posat a la venda.

 La desena edició del festival es tancarà el 3 de juliol amb la presentació del nou disc d’Andrea Motis a la platja de Port Bo a l’espectacular escenari de les Havaneres de Calella de Palafrugell.