Ja és agost al Teatre Nacional

S'estrena la gran tragicomèdia sobre la família del segle XXI

Agost, de Tracy Letts (Tulsa, Oklahoma, 1965) arriba al TNC després D’haver obtingut un dels èxits més rotunds de L’escena de Broadway en aquests últims anys. Amb aquesta peça, Letts va assolir els Premis Pulitzer i Tony L’any 2008. Per abordar els conflictes, les tensions, les disfuncions i els fantasmes D’una família actual de L’Amèrica profunda, Letts fica en una coctelera i hi barreja sàviament els ingredients més diversos de la tradició dramàtica nord-americana i occidental: combina L’amargor espessa D’un Eugene O?Neill amb L’humor més efervescent de la comèdia popular anglosaxona, i a estones fins i tot és com si Eduardo De Filippo s’hagués reencarnat en un dramaturg nord-americà del segle XXI.

La desaparició del pare en circumstàncies misterioses obliga a tots els membres D’una família a retrobar-se a la casa paterna, a Oklahoma. Aquesta excepcionalitat desencadena un seguit de situacions que oscil·len constantment entre la farsa i el drama, puntejades per uns diàlegs D’un enginy i una energia tan intensos com la xafogor D’agost. Letts retrata tres generacions D’una família del midwest americà, personatges alhora singulars i propers, sota la influència de Violet, la matriarca, una dona tan delirant com políticament incorrecta.

En el repartiment hi ha noms tan destacats com Jordi Banacolocha, Abel Folk o Anna Lizaran. Agost es pot veure a la Sala Gran del TNC fins al 23 de gener.

Etiquetes:
,