Ja tenim 600!

El Museu d'Història de Barcelona viatja pels anys 50 amb un Seat 600

El títol de L’exposició que s’inaugura al Museu D’Història de Barcelona (MUHBA) el 18 de novembre a les galeries de la Casa Padellàs és ?Ja tenim 600! La represa sense democràcia. Barcelona 1947-1973?, i no pretén ser unívoc. D’una banda fa referència al fet D’exposar una nova peça de la col·lecció del MUHBA, un Seat 600; de L’altra remet a L’alegria de les persones que, a finals dels anys cinquanta i seixanta, van poder comprar aquest cotxe.

La mostra pren com a fil conductor el Seat 600 i mostra les transformacions que van experimentar Barcelona i els seus habitants durant els anys cinquanta, amb tot un seguit de fets i decisions amb efectes de llarga durada i un impacte decisiu en la configuració de la ciutat. Els anys cinquanta van ser un període de transició, en què es van introduir reformes en L’economia, sovint en contradicció amb L’encara règim autàrquic, que van posar les bases del creixement econòmic i de la societat de consum.

?Ja tenim 600! La represa sense democràcia. Barcelona 1947-1973? és una de les exposicions flaix del MUHBA destinades a presentar noves peces de la col·lecció, un Seat 600 D cedit per Josep Carles Vallejo Calderón, president del Memorial Democràtic dels Treballadors de Seat. El Seat 600 va convertir-se en icona del creixement sense democràcia, símbol del desarrollo, un vehicle que començava a circular per les carreteres i a constituir un objecte de desig per a la població.

Etiquetes:
,