Jaume Cabré, Eduard Márquez i Marta Rojals finalistes del Premi Crexells

Les novel·les 'Jo confesso', 'L'últim dia abans de demà' i 'Primavera, estiu, etcètera' han estat proclamades finalistes del guardó que atorga l'Ateneu Barcelonès.

El jurat del Premi Crexells, compost per Pilar Argudo, Carme Arnau, Xavier Pla, Ricard Ruiz, Ramon Pla, secretari, i Lluís Reales,
president, ha seleccionat ‘Jo confesso’, ‘L’últim dia abans de demà’ i ‘Primavera, estiu, etcètera’ com les tres millors novel·les en català publicades durant el 2011.

Enguany, el Crexells, el premi novel·lístic més antic en llengua catalana, celebra la seva 41a edició. I aposta, de nou, pel foment de la lectura i una dimensió més participativa. Per aquest motiu, i com a novetat destacada, la votació s’ampliarà als lectors de Biblioteques de
Barcelona, que juntament amb els socis de L’Ateneu, escolliran L’obra guanyadora.

Durant els propers mesos, L’Ateneu Barcelonès programarà un cicle D’activitats obert a tothom per a donar a conèixer les tres novel·les que opten a aquest premi, patrocinat des de fa tres anys per la Fundació Agbar. Un cicle que permetrà als ciutadans conèixer cada autor i la seva obra, de la mà dels propis escriptors i crítics literaris.

Des del 2 de maig fins al 18 juny tindrà lloc el període de votació per escollir el Premi Crexells D’aquesta quarantaunena edició. El guanyador del Premi Crexells 2012 serà proclamat el 22 de juny, a La Revetlla Literària de L’Ateneu Barcelonès.


A la imatge, el guanyador de l’any passat Antoni Vives (esq.)