Jaume Vilaseca Quartet i Ravi Chary presenten Mumbai al Festival Internacional de Jazz de Barcelona

Durant els dies que Ravi Chary estigui a Barcelona, també es gravarà a estudis de la ciutat el que serà el nou disc de la formació

Després de tocar i recollir èxits arreu del món, finalment arriba a Barcelona la presentació del disc ‘Mumbai’ de la formació catalana Jaume Vilaseca Quartet, juntament amb el mestre sitarista hindú Ravi Chary, al Festival Internacional de Jazz de Barcelona el 30 d’octubre a les 20h a la Sala Luz de Gas.

Us convidem a aquesta sessió de “jazz world music” única i difícilment repetible (Ravi Chary ve des de Mumbai especialment per fer dos concerts amb el Quartet, aquest i el dia 3 a Madrid). Durant els dies que Ravi Chary estigui a Barcelona, també es gravarà a estudis de la ciutat el que serà el nou disc de la formació, que s’espera que vegi la llum a principis del 2012.

La trajectòria de Jaume Vilaseca Quartet ha portat el grup a presentar el seu treball per tot el món, convertint-los en un dels grups de jazz fusió més internacionals del nostre país. Han trepitjat escenaris de sales i festivals de la Xina, Índia, Malàisia, Colòmbia, Brasil, Veneçuela, Mèxic, Perú, Marroc, Líban, Regne Unit, Bèlgica i evidentment de Catalunya i Espanya. Aquest projecte, va ser presentat amb gran èxit de públic i crítica al Festival de Jazz de San Javier, compartint cartell altres grans noms com Wynton Marsalis o John Scofield.

Jaume Vilaseca Quartet i ‘Mumbai

Amb ”Fotografies’ (1999), ‘Aquí i allà’ (2002), ‘World songs’ (2005) i ‘Jazznesis’ (2008), el combinat  liderat  pel pianista Jaume Vilaseca ha deixat clar que tant amb composicions originals com amb versions es pot reinventar un jazz proper, nostre, i a la vegada universal, ja que beu del jazz-fusió, del flamenc i de la música llatina i brasilera.

‘Mumbai’ és també el cim des D’on contemplar les petjades D’un llarg viatge que els  ha portat els últims anys per nombrosos festivals de jazz arreu del món.

Es va enregistrar al Club de Jazz Blue Frog de Mumbai (Índia) el 8 D’abril de 2009. El tema ?Circles’ es va gravar el següent dia amb la col·laboració D’un convidat de luxe, Ravi Chãry, sitarista de renom internacional i músic habitual del percussionista Trilok Gurtu. El treball s’ha masteritzat i mesclat als Estudis Oido de Barcelona durant el mes de gener de 2010.

A L’interès que pot suscitar el primer disc en directe del quartet, s’hi suma el fet  que totes les composicions són noves i originals, temes càlids i plens de color  que obren les portes al joc, a la improvisació i a la llibertat.

Ravi Chary

Nascut en una família rica en tradició musical, la passió per la música de Ravi Chary i, en especial pel sitar, començà de nen, formant-se amb grans mestres com Pt. Pushparaj Koshti, Ustad Abdul Halim Jaffer Khan i Ustad Shahid Parvez. Ravi és reconegut com un dels millors sitaristes actuals de L’Índia i ha tocat amb grans músics com Salif Keita, Trilok Gurtu, Kai Eckhart, Angelique Kidjo, Pacco Sairre, Kudsi Eulgner, Robert Miles… Ravi ha estat present en festivals com el Womad, Glastonbery o el Bumbershoot.

Etiquetes:
, , ,