Jaume Vilaseca Trio presenta Tarkology, al Jamboree

El grup ja ha presentat el nou espectacle a Itàlia, Mallorca i Madrid

Redacció.- La música d’Emerson Lake & Palmer ha sigut la inspiració pel nou projecte de Jaume Vilaseca Trio, anomenat Tarkology i nascut durant el confinament de 2020, per la pandèmia de la covid-19. Els temes de la banda anglesa de rock progressiu i simfònic són la base que el trio, a través del jazz, ha decidit reversionar. Emerson Lake & Palmer va ser una banda que va aconseguir la seva màxima popularitat en la dècada dels 70, venent més de 48 milions de discos i realitzant concerts multitudinaris.

El projecte beu de la música i el repertori de la banda, que malgrat estar molt lligada a un context, l’experimentat trio de jazz ha pogut interpretar amb naturalitat i convertir en un set-list renovat. El nou espectacle és alhora un homenatge a Emerson, les composicions del qual brillen en aquestes versions de jazz amb passatges i espais sonors fruit de la improvisació.

El nou treball del trio arriba després de l’èxit del projecte Jazznesis, que el Jaume Vilaseca Trio va iniciar l’any 2008 a través de versions de la música del grup de rock progressiu Genesis. Així doncs, amb Tarkology el trio recupera els sons emblemàtics d’Emerson, Lake & Palmer al piano, la veu, l’orgue Hammond i el Mini-Moog per aprofundir en la varietat d’atmosferes, salts rítmics i trepidants, textures i colors. El projecte repassa temes com Tarkus, Triology, Karn Evil9 o From the beginning, que es transformen al jazz avant-guardi del segle XXI.

La proposta musical de Jaume Vilaseca Trio es va presentar a la Sala Barts de Barcelona el passat més de desembre de 2020. Ara es podrà tornar a veure el proper 17 de setembre a la sala Jamboree de Barcelona, després d’una gira per Itàlia i de les actuacions a Mallorca i Madrid.

A la tardor, després de l’actuació a Barcelona, el trio reprendrà la gira, visitarà indrets com Estònia, Colòmbia, Canàries i actuarà altre cop a Madrid.

Jaume Vilaseca és pianista de jazz i considerat un dels grans artistes de jazz de versió del país. Gràcies al disc Jazznesis, una de les seves variacions jazzístiques sobre els temes musicals del grup londinenc Genesis, va aconseguir un gran èxit internacional. Com a Jaume Vilaseca Trio ha aconseguit ser pianista de cantants com Violetta Curry entre d’altres. El 2006 va ser proposat per un premi Grammy en la categoria de jazz llatí.