Javier Gurruchaga estrena al Barnasants Historias extraordinarias

Un espectacle que homenatja a l’escriptor Edgar Allan Poe

Redacció.- La 27a edició Barnasants acollirà l’estrena a Catalunya del nou espectacle que protagonitza Javier Gurruchaga i la mítica Orquesta Mondragón, que ell mateix va fundar l’any 1976. La nova posada en escena, titulada Historias extraordinarias, es presenta com un recorregut per les genuïnes pàgines de contes i relats fascinants que ha viscut l’orquestra al llarg dels més de 40 anys de vida.

En aquest nou espectacle el músic basc cantarà temes del seu repertori d’èxits ja coneguts pel públic, com Garras Humanas, Bon voyage, Ponte la peluca o Corazón de neón. També mostrarà temes concebuts amb i per a la pròpia Orquesta Mondragón, com la versions de Joaquín Sabina, Manolo Tena, Luís Alberto Cuenca o Eduardo de Haro Ivars. L’espectacle, concebut en clau d’homenatge a Edgar Allan Poe, també inclou versions de John Lennon, Luís Eduardo Aute i Lou Reed.

Amb aquesta presentació el Festival de Cançó programa un espectacle divertit, terrorífic, nostàlgic, vitalista, teatral i musical amb el retorn de Javier Gurruchaga i l’Orquesta Mondragón, considerada una de les formacions musicals pioneres en la fusió de música i teatre a l’estat espanyol.

El Barnasants va inaugurar la 27a edició el passat 22 de gener amb una producció del festival protagonitzada per la mítica formació de rock i ska berguedana, BRAMS, coincidint amb el 30è aniversari del primer disc del grup.

La setmana vinent, juntament amb l’orquestra basca, el Barnasants programa la presentació del darrer treball de Maria Hein, i els concerts de Javi Jareño, Òscar Peris, Albert Pla, Pi de la Serra i Rosa Zaragoza.