El Jazz Clàssic i els ritmes manouche sonen aquest gener a Terrassa recordant Chet Baker i Thelonious Monk, entre d’altres propostes

La Locomotora Negra manté la seva tradicional cita anual al club terrassenc

Redacció.- La Temporada Estable torna a la Nova Jazz Cava amb variades propostes de l’escena catalana els caps de setmana i els dijous a l’espai Cava Club amb les Jam Session.  Després de les festes nadalenques  i abans de la celebració del Festival de Jazz Terrassa, el mes de març, el cantant i trompetista Anthus & Pol Omedes s’alien amb Néstor Giménez (pn), Manel Fortià (cbx) i Ramón Díaz (bt) per oferir-nos l’espectacle “El fantàstic món de Chet Baker”, un nou i personal projecte sobre el repertori d’una de les principals icones del jazz. També el virtuós guitarrista Valentí Moya presenta a Meets Monk, un tribut en clau “gitane” a la música de Thelonious Monk, un altre dels referents universals del gènere, i recollit un excel·lent àlbum “Jazz Manouche Connetion”. I els Barcelona Jazz Quintet exploren les composicions de músics poc coneguts de l’era del be bop i el hard bop.  Ara, amb una nova formació i idees renovades, el grup creat el 1992, proposa una selecció de composicions vinculades al mainstream i on el swing s’erigeix com una part fonamental del projecte. Jazz jovial i ple de vitalitat.
 
Retorn dels pioners del jazz i el blues swing català
La Locomotora Negra manté la seva tradicional cita anual al club terrassenc el mes de gener.  La degana del jazz orquestrat a casa nostra ofereix el seu popular repertori de jazz swing als seus fidels seguidors en un dels seus escenaris predilectes.  Alhora destaca l’actuació a trio d’un altre del pioners de l’escena, el pianista August Tharrats. El mestre barceloní del blues swing presenta nou trio integrat per la nova generació de músics, amb Jordi Mestres (cbx) i Joan Casares (bt), i el repertori que l’ha convertit en un dels músics més estimulants i gran entertainment a la distància curta del club de jazz.
L’ambient dels anys 20 i 30 de les mítiques sales de ball americanes s’instal·la al club terrassenc on els més balladors de swing i lindy hop tenen també el seu concert aquest mes. Una vetllada de ritmes vintage amb la complicitat dels Happy Jazz Feetwarmers Quintet d’Oriol Romaní i un repertori que inclou música de New Orleans amb temes dels grups i orquestres de l’època com Fats Waller, Chick Webb, Jimmie Lunceford o Count Basie.