Jo també sóc japonès

Les galeries d'art celebren la seva festa anual solidaritzant-se amb el país nipó

Un any més les galeries D’art D’arreu de Catalunya s’ajunten per celebrar la Festa de L’Art a les Galeries. En aquesta ocasió, s’han volgur solidaritzar amb un país que pateix, el Japó. El 4 de juny, des de les sis de la tarda fins a mitjanit, les galeries D’art posaran en pràctica diferents activitats amb un marcat regust nipó.
 
Seguint les pautes de L’origami japonès, es crearan figures de paper utilitzant com a única eina les nostres mans. S’escriuran versos haiku sobre la natura, una de les formes de poesia tradicional japonesa més estesa. Sobre petites cartolines blanques es pintaran amb color vermell il·lustracions, missatges i taques. De la unió de tots els quadres naixerà un mosaic japonès que s’exposarà durant la festa.

Paral·lelament a les activitats japoneses que es duran a terme a les galeries D’art de tot Catalunya, cadascuna de les galeries dinamitzarà les seves pròpies activitats culturals: tertúlies, xerrades, música, dansa… A aquestes activitats també s’hi sumen les exposicions mensuals que les galeries acolliran durant el mes de juny i els circuits i les vistes guiades a les galeries D’art que es realitzaran per part del Club de Cultura TR3SC a les localitats que compten amb més D’una galeria.

La Festa de L’art a les galeries és un esdeveniment organitzat a nivell general per L’Associació (art)catalunya. La Festa de L’art a les galeries compta amb la col·laboració de l’ICIC de la Generalitat de Catalunya i del Club de cultura TR3SC, i té el patrocini de Moritz.