Joan Baixas estrena Casa de Llops, un espectacle amb moviment, música i narració

Aquesta és la primera creació per a públic infantil que coprodueix el festival Temporada Alta

El pintor i director D’escena Joan Baixas estrena, aquesta cap de setmana dins el marc del festival Temporada Alta, L’espectacle Casa de llops, una proposta molt visual amb moviment, dansa i narració. L’obra es troba dins el cicle de ?Públic familiar? i és la primera coproducció del festival Temporada Alta dins D’aquest àmbit.

Casa de llops és un espectacle- collage de cançó i narració, D’objectes i imatges, fet a mida de Paca Rodrigo, actriu i ballarina, que explora, en un conte fet amb textos D’Elias Canetti, el poeta Nazim Hikmet i rondalles tradicionals, les diferents menes de llops que trobem als contes i a la mitologia: els bons i els dolents, els valents i els covards.

Joan Baixas, pintor i director D’escena nascut a Barcelona dins una família D’artistes i viatgers, és conegut per la seva producció de teatre visual on barreja la pintura amb titelles, màscares, robots i projeccions D’imatges.

Va dirigir la companyia Teatre de la La Claca (1967?1988), on va col·laborar amb artistes com Joan Miró, Antonio Saura, Matta, Lluís Pascual, Joglars, Circus Oz i D’altres. Presenta el seu treball a tot tipus D’espais, des del carrer i centres populars, fins a llocs emblemàtics com el museu Guggenheim de Nova York i Bilbao, Centre Pompidou, Tate Modern, Sydney Opera House, Teatre del Liceu, Hongkong Arts festival, ICA a Londres, Saint Marc?s Church a Nova York. També ha dirigit festes i esdeveniments de públic multitudinari i esporàdiques col·laboracions de televisió, moda i publicitat. Desenvolupa una tasca pedagògica a L’Institut del Teatre de Barcelona i a D’altres centres internacionals. Ha publicat poesia i articles sobre la seva experiència professional.

Etiquetes: